| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-29 10:17:59
Temat: lekko i słodko?macie może jakieś sprawdzone przepisy (takie mini malutkie) na desery (na
zimno/na cieplo) na cos slodkiego i niekoniecznie bardzo kalorycznego??
Chodzi tez o to by bylo lekkie, bo moj zoladek ostatnio strajkuje dziwnie
bez powdu
pozdrawiam
Lamia_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-29 10:23:15
Temat: Re: lekko i słodko?Dnia Mon, 29 Nov 2004 11:17:59 +0100, Waćpanna lub Waćpan *lamia_*, w
wiadomości news:<news:coesvp$7rl$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> macie może jakieś sprawdzone przepisy (takie mini malutkie) na desery (na
> zimno/na cieplo) na cos slodkiego i niekoniecznie bardzo kalorycznego??
> Chodzi tez o to by bylo lekkie, bo moj zoladek ostatnio strajkuje dziwnie
> bez powdu
Desery jako desery do jedzenia łyżeczką, czy moga być ciasteczka?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-29 11:44:21
Temat: Re: lekko i słodko?Wklejam link bo jest tego tam baaaaardzo duzo a nie wiem o co ci konkretnie
chodzi :))
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=45
jedyny minust tej strony, ze musisz sie zarejestrowac, ale warto jest tam
baaaaaardzo duzo roznych przepisow
Pozdrawiam mariolkka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-29 14:16:27
Temat: Re: lekko i słodko?
Użytkownik "lamia_" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:coesvp$7rl$1@news.onet.pl...
> macie może jakieś sprawdzone przepisy (takie mini malutkie) na desery (na
> zimno/na cieplo) na cos slodkiego i niekoniecznie bardzo kalorycznego??
> Chodzi tez o to by bylo lekkie, bo moj zoladek ostatnio strajkuje dziwnie
> bez powdu
>
> pozdrawiam
> Lamia_
Rizogalo aka Arroz con leche aka ryz na mleku:)
Litr mleka ( moze byc wiecej)
szklanka ryzu (rowniez moze byc wiecej i zazwyczaj wsypuje 1 i 1/2)
Zmieszac z cynamonem, wanilia, skorkami z owocow (tych akurat nie dodaje, bo
nie lubie)
Zagotowac az ryz bedzie miekki. Wsyp pol szklanki cukru (moze byc wiecej),
gotowac i mieszac, mieszac i gotowac, nie spuszczac z oka, bo kipi. Kiedy
solidnie zgestnieje przelac do miski, posypac czym lubisz ( cynamon, wiorki
kokosowe, orzechy zmielone) i gotowe:)
Lekkie, slodkie i znakomita jesienno-zimowa przyjemnosc.
Pozdrawiam,
Atena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |