« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-23 22:15:04
Temat: maka zytnia razowa - helpPotrzebuje PILNIE!!!! :-)))))))) pomocy w tamcie:
czy do maki zytniej razowej daje sie tyle samo zwyklych drozdzy ile do normlanej?
czy takie ciasto rosnie dluzej, krocej, czy tyle samo?
postanowilam poeksperymentowac i zrobic placki [inaczej mowiac takie plaskie chlebki
lub plaska pizze] z takiej maki ... ale... poki
co, nie chce mi rosnac ciasto!
Radzce prosze, w miare szybko :-)
Z gory dziekuje :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.456 / Virus Database: 256 - Release Date: 2003.02.18
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-25 12:05:01
Temat: Re: maka zytnia razowa - helpJa kiedyś usiłowałam zrobić chlebek na takowej mące, ale wyszło jakieś
paskudztwo.
NA początku rosło, ale niewiele, a następnie rozpłynęło się na boki zamiast
iść w górę.
Chlebek (o ile można tak TO nazwać) był bardzo zbity i w niczym nie
przypominał tych kupnych, a przy krojeniu rozsypywał się w okruszki.
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |