Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-31 08:45:00

Temat: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
Od: "Joanna Żbikowska" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie
Dostałam w prezencie kolejne wino w tzw "kroplówce" - opakowanie
gastronomiczne - 20 l. Oryginalny włoski merlot - jak nie skwaszony - bardzo
dobry - mniam.
Ten niestety był źle zapakowany i spod kranika zaczęło kapać. Co zrobić -
oprócz - wylać do ubikacji?
Pozdrawiam sylwestrowo
Joaśka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-31 09:35:20

Temat: Re: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Joanna Żbikowska" <a...@a...com.pl>
Subject: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?


Witajcie
Dostałam w prezencie kolejne wino w tzw "kroplówce" - opakowanie
gastronomiczne - 20 l. Oryginalny włoski merlot - jak nie skwaszony - bardzo
dobry - mniam.
Ten niestety był źle zapakowany i spod kranika zaczęło kapać. Co zrobić -
oprócz - wylać do ubikacji?
Pozdrawiam sylwestrowo
Joaśka
>>>>>>>>>>>>

Podzielic sie!!!!
Przeciez to wspanialy ocet winny!!!
Barbara





---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.434 / Virus Database: 243 - Release Date: 2002.12.25


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-31 10:36:58

Temat: Re: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Barbara Czaplicka wrote:

> From: "Joanna Żbikowska" <a...@a...com.pl>
> Subject: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
>
>
> Witajcie
> Dostałam w prezencie kolejne wino w tzw "kroplówce" - opakowanie
> gastronomiczne - 20 l. Oryginalny włoski merlot - jak nie skwaszony -
> bardzo dobry - mniam.
> Ten niestety był źle zapakowany i spod kranika zaczęło kapać. Co zrobić -
> oprócz - wylać do ubikacji?
> Pozdrawiam sylwestrowo
> Joaśka
>>>>>>>>>>>>>
>
> Podzielic sie!!!!
> Przeciez to wspanialy ocet winny!!!
> Barbara
>
Obojetnie czy skwaszony czy nie, ja tez sie przylaczam ;-)

Rzeczywiscie, mozesz go otworzyc i zostawic na ocet winny.
Poza tym mozesz go uzyc do gotowania, np. sam czasami robie lososia w winie
(chociaz wloskiego merlota byloby mi szkoda :-() Gotuje wino czerwony
wytrawne z paroma liscmi laurowymi i zielem angielskiem, a po usunieciu
przypraw, wkladam tam dzwonka lososia i gotuje przez 15-20 min. Jest bardzo
smaczny ;-)

Dosiego Roku!

Niko

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-31 10:46:14

Temat: Re: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:002601c2b0b0$120eaec0$9394573e@home68z1dftw81..
.
> From: "Joanna Żbikowska" <a...@a...com.pl>
> Subject: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
>
>
> Witajcie
> Dostałam w prezencie kolejne wino w tzw "kroplówce" - opakowanie
> gastronomiczne - 20 l. Oryginalny włoski merlot - jak nie skwaszony -
bardzo
> dobry - mniam.
> Ten niestety był źle zapakowany i spod kranika zaczęło kapać. Co zrobić -
> oprócz - wylać do ubikacji?
> Pozdrawiam sylwestrowo
> Joaśka
> >>>>>>>>>>>>
>
> Podzielic sie!!!!
> Przeciez to wspanialy ocet winny!!!
> Barbara
>

Nie koniecznie... Miałam kiedyś coś, co się popsuło skutecznie... było
gorzkie i wywoływało odruch wymiotny... Fakt, że nie był to ani merlot, ani
produkt włoski... ale od tego czasu nie odważyłam się spróbować maltańskiego
wina...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-31 11:08:24

Temat: Re: mam 20 l. włoskiego merlota - lekko skwaszonego - co zrobić?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 31 Dec 2002 09:45:00 +0100, "Joanna Żbikowska"
<a...@a...com.pl> wrote:

>Witajcie
>Dostałam w prezencie kolejne wino w tzw "kroplówce" - opakowanie
>gastronomiczne - 20 l. Oryginalny włoski merlot - jak nie skwaszony - bardzo
>dobry - mniam.
>Ten niestety był źle zapakowany i spod kranika zaczęło kapać. Co zrobić -
>oprócz - wylać do ubikacji?
>Pozdrawiam sylwestrowo
>Joaśka
>


dac mu sie zoctowac dokladnie, zapakowac w ladne butelki dodajac
jakies ciekawe rzeczy...ja mam np malinowy delikatny ocet - cudne
do salat roznych, winegrety z tego wychodza ciekawe, mozna
dodawac do mies duszacych sie - dolac, nie przykrywac aby zapach
za ostry octowaty uciekl, przykryc i dusic...

w ogole to na przyszle swieta mozesz miec duzo prezentU dla
roznych ludzi...wlasnie takie octy jakies rozne...moze cytrynowy
tez dalby sie zrobic...zacznij eksperymentowac jak sie skwasi na
amen a zanim go zamkniesz na czas jakis...

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanko
Kaczka
Wok - do czego to słuzy?
Raclette pomocy
syrop cynamonowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »