| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-10-25 17:18:20
Temat: mam kłopot, proszę o pomocDostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić, żeby
wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza darczyńcy ).
Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
Z góry dziekuję
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-10-25 21:33:04
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomocW dniu 2010-10-25 19:18, zbigniew pisze:
> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
> żeby wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
> darczyńcy ).
>
> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>
> Z góry dziekuję
To samo co i na innych patelniach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-10-26 07:23:00
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoc
Użytkownik "Grzegorz Prędki" <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com> napisał
w wiadomości news:4cc5f790$0$21008$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-10-25 19:18, zbigniew pisze:
>> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
>> żeby wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
>> darczyńcy ).
>>
>> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>>
>> Z góry dziekuję
>
> To samo co i na innych patelniach.
>
no chłopie ale dałeś newsa :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-10-26 09:00:54
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoczbigniew wrote:
> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
> żeby
> wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
> darczyńcy ).
>
> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>
> Z góry dziekuję
Sałatka z grillowanych warzyw, z bakłażanem i papryką- koniecznie, do
tego to co Ci przyjdzie do głowy, nie wszystko w sałatce musi być
grillowane,do sałatki prosty dressing oliwa+sok z cytryny/ocet
winny/ocet ryżowy łyżeczka octu balsamicznego.
Do tego ryba... dobra ryba, na przykład łosoś grillowany. Marynujesz
łososia w marynacie:
2 łyżki *jasnego* sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z limonki
pieprz i ewentualnie inne "ulubione" przyprawy
soli nie dodajemy, sos sojowy jest wystarczająco słony
Steki z łososia marynujemy do godziny, potem po "zebraniu" czosnku na
patelnię grillową i po minucie z każdej strony, nie dłużej bo będzie
lipa! On ma być soczysty a nie wysmażony!
Smacznego!
--
Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-10-26 13:29:26
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoc
Użytkownik "panta_rei" <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:ia65cc$ghc$1@inews.gazeta.pl...
> zbigniew wrote:
>
>> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
>> żeby
>> wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
>> darczyńcy ).
>>
>> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>>
>> Z góry dziekuję
>
> Sałatka z grillowanych warzyw, z bakłażanem i papryką- koniecznie, do
> tego to co Ci przyjdzie do głowy, nie wszystko w sałatce musi być
> grillowane,do sałatki prosty dressing oliwa+sok z cytryny/ocet
> winny/ocet ryżowy łyżeczka octu balsamicznego.
>
> Do tego ryba... dobra ryba, na przykład łosoś grillowany. Marynujesz
> łososia w marynacie:
>
> 2 łyżki *jasnego* sosu sojowego
> 2 łyżki oliwy
> 1 ząbek czosnku
> 2 łyżki soku z limonki
> pieprz i ewentualnie inne "ulubione" przyprawy
> soli nie dodajemy, sos sojowy jest wystarczająco słony
>
> Steki z łososia marynujemy do godziny, potem po "zebraniu" czosnku na
> patelnię grillową i po minucie z każdej strony, nie dłużej bo będzie
> lipa! On ma być soczysty a nie wysmażony!
>
> Smacznego!
> --
> Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc
bardzo Ci dziękuję, powiedz mi jeszcze, warzywa kroję grubo?
ile czasu griluje warzywa ( cukinia, bakłażan itp )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-10-26 13:30:59
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoc
Użytkownik "zbigniew" <...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ia6l3p$cc5$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "panta_rei" <s...@g...com> napisał w wiadomości
> news:ia65cc$ghc$1@inews.gazeta.pl...
>> zbigniew wrote:
>>
>>> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
>>> żeby
>>> wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
>>> darczyńcy ).
>>>
>>> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>>>
>>> Z góry dziekuję
>>
>> Sałatka z grillowanych warzyw, z bakłażanem i papryką- koniecznie, do
>> tego to co Ci przyjdzie do głowy, nie wszystko w sałatce musi być
>> grillowane,do sałatki prosty dressing oliwa+sok z cytryny/ocet
>> winny/ocet ryżowy łyżeczka octu balsamicznego.
>>
>> Do tego ryba... dobra ryba, na przykład łosoś grillowany. Marynujesz
>> łososia w marynacie:
>>
>> 2 łyżki *jasnego* sosu sojowego
>> 2 łyżki oliwy
>> 1 ząbek czosnku
>> 2 łyżki soku z limonki
>> pieprz i ewentualnie inne "ulubione" przyprawy
>> soli nie dodajemy, sos sojowy jest wystarczająco słony
>>
>> Steki z łososia marynujemy do godziny, potem po "zebraniu" czosnku na
>> patelnię grillową i po minucie z każdej strony, nie dłużej bo będzie
>> lipa! On ma być soczysty a nie wysmażony!
>>
>> Smacznego!
>> --
>> Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc
>
> bardzo Ci dziękuję, powiedz mi jeszcze, warzywa kroję grubo?
> ile czasu griluje warzywa ( cukinia, bakłażan itp )
zapomniałem, czy takie ryby jak mrozony morszczuk ,... coś z tego da sie
zgrilować?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-10-26 14:46:57
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoczbigniew wrote:
> bardzo Ci dziękuję, powiedz mi jeszcze, warzywa kroję grubo?
> ile czasu griluje warzywa ( cukinia, bakłażan itp )
TO zależy jak grubo lubisz ;) 1 do 1,5 cm i grillować aż się upieką ;)
czyli najlepiej "na smak" możesz je oliwą posmarować przed grillowaniem.
Potem możesz je jeszcze pokroić drobniej w paski czy kostkę do sałatki.
Ze zgrillowanej papryki zdejmij skórę i jak się da to grilluj przed
"wypatroszeniem" jej
--
Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-10-26 14:49:30
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomoczbigniew wrote:
> zapomniałem, czy takie ryby jak mrozony morszczuk ,... coś z tego da
> sie zgrilować?
Mrożone ryby u nas nie są najlepszej jakości i cholernie drogo wychodzą,
jak już sobie rozmrozisz to się okaże, że "brakuje" połowy ;) cenowo
wyjdzie to samo co łosoś, a ten jest w sklepach niezły, najlepszy z
Makro- jeśli idzie o handel
--
Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-10-26 19:58:28
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomocW dniu 2010-10-26 16:49, panta_rei pisze:
> zbigniew wrote:
>
>
>> zapomniałem, czy takie ryby jak mrozony morszczuk ,... coś z tego da
>> sie zgrilować?
>
> Mrożone ryby u nas nie są najlepszej jakości i cholernie drogo wychodzą,
> jak już sobie rozmrozisz to się okaże, że "brakuje" połowy ;) cenowo
> wyjdzie to samo co łosoś, a ten jest w sklepach niezły, najlepszy z
> Makro- jeśli idzie o handel
>
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Rzeszowie losos z Auchana jest
duzo lepszy niz z Makro.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-10-26 19:58:43
Temat: Re: mam kłopot, proszę o pomocW dniu 2010-10-26 09:23, zbigniew pisze:
>
> Użytkownik "Grzegorz Prędki" <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com>
> napisał w wiadomości news:4cc5f790$0$21008$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2010-10-25 19:18, zbigniew pisze:
>>> Dostałem żeliwną patelnię do grilowania. Chciałbym coś na niej zrobić,
>>> żeby wszyscy byli zadowoleni, darczyńcy i obdarowani :) ( zwłaszcza
>>> darczyńcy ).
>>>
>>> Proszę podeślijcie parę przepisów co mozna na niej zrobić.
>>>
>>> Z góry dziekuję
>>
>> To samo co i na innych patelniach.
>>
> no chłopie ale dałeś newsa :)
Glupipe pytanie, glupia odpowiedz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |