| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-22 17:40:12
Temat: Re: [OT]Re: masalaHanna Burdon <h...@n...com> napisał(a):
> > Witam nocnych markow :-)
> Witam, witam. Niektórzy tak mają. :-)
>
> Zaintrygowała mnie w tej drugiej wersji ilość cynamonu:
>
> 2 małe kawałki kory cynamonowca
> 5 cm obranego swieżego cynamonu
> 1 laska cynamonu
>
> Czym się różni laska cynamonu od kory cynamonowca? Czy świeży cynamon można
> gdzieś dostać i w jakiej postaci?
>
> Hania
no i znowu musze poprawiac- chodzi o 5 cm korzenia imbiru
1 laska wanilii
a kora cynamonowca i mielony cynamon to dwie rozne rzeczy.
Poszukam i opisze pozniej bo teraz lece z corka na pianino.
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-22 20:22:08
Temat: Re: [OT]Re: masalaLe jeudi 22 janvier 2004 ŕ 18:40:12, Izabela Sowula a écrit :
> a kora cynamonowca i mielony cynamon to dwie rozne rzeczy.
> Poszukam i opisze pozniej bo teraz lece z corka na pianino.
To jest to samo, ale inaczej smakuje ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-22 21:25:04
Temat: Re: [OT]Re: masala> > 2 małe kawałki kory cynamonowca
> > 5 cm obranego swieżego cynamonu
> > 1 laska cynamonu
> no i znowu musze poprawiac- chodzi o 5 cm korzenia imbiru
> 1 laska wanilii
> a kora cynamonowca i mielony cynamon to dwie rozne rzeczy.
Korę od mielonego to ja już odróżnię, a pozostałe wyjaśniłaś, dzięki! :-)
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 12:13:57
Temat: Re: [OT]Re: masalaEwa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> Le jeudi 22 janvier 2004 ŕ 18:40:12, Izabela Sowula a écrit :
>
> > a kora cynamonowca i mielony cynamon to dwie rozne rzeczy.
> > Poszukam i opisze pozniej bo teraz lece z corka na pianino.
>
> To jest to samo, ale inaczej smakuje ;-)
>
>
> Ewcia
Kora cynamonowca:
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?Cinn_cas.html
cynamon:
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?Cinn_zey.html
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 18:50:34
Temat: Re: [OT]Re: masala> Kora cynamonowca:
>
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?Cinn_cas.html
> cynamon:
>
http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?Cinn_zey.html
Na obu tych stronach jest kora, tylko że to są dwa różne gatunki cynamonu.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-24 04:39:46
Temat: Re: [OT]Re: masalaHanna Burdon <h...@n...com> napisał(a):
> > Kora cynamonowca:
> >
> http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?
Cinn_cas.html
> > cynamon:
> >
> http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_
noframe.html?
Cinn_zey.html
>
> Na obu tych stronach jest kora, tylko że to są dwa różne gatunki cynamonu.
>
> Hania
Dwa rozne gatunki, rozne smaki i przeznaczenie :-)
Kore cynamonowca dostaniesz pod nazwa cinnamon bark w sklepach hinduskich lub
tamilskich
cynamon mielony jest nam znany w postaci zmielonego juz proszku
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |