Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia maselko

Grupy

Szukaj w grupach

 

maselko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 8


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-02-05 18:41:33

Temat: maselko
Od: "krzysztof dalke" <k...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

mam takie nietypowe pytanie...
otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
smarowania??:)
tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-02-05 19:34:40

Temat: Re: maselko
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik krzysztof dalke napisał:
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??

Osełka górska, imo najlepsze maslo na rynku. Jeśli w domu nie masz
lodowni, nie będzie zbyt twarde, trzymane normalnie w maselniczce.
--
pa, BasiaBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-02-05 20:27:06

Temat: Re: maselko
Od: "krzysztof dalke" <k...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

a jesli to jest swojskie maslo takie kupione ze wsi :)
nie zaden market ani pseudo targowisko??:)
Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-02-06 06:46:22

Temat: Re: maselko
Od: "Misiek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>

A tu (abstrahujac od tematu) artykul o Masle, margarynie i mixach...

http://www.resmedica.pl/zdart89913.html

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-02-06 06:49:29

Temat: Re: maselko
Od: "Misiek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>

NIC nie dodawac
Szczegolnie jesli twierdzisz ze to a jesli to jest swojskie maslo takie
kupione ze wsi :)
nie zaden market ani pseudo targowisko??:)

"najpiekniejsze" maslo pod sloncem :)
a wlasnie... trzymac po prostu w cieplejszym miejsu
ja kupuje maslo smietankowe, czasem oselkowe, bardzo rzadko extra...

a wspominane ponizej Mazurskie z tego co pamietam to MIX a nie maslo... ale
moge sie mylic
Tak samo jak wszeliego rodzaju "maselka" smakowe (nawiasem mowiac bardzo
smaczne ale to mixy wlasnie) i Smaselka... (tez mixy)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-02-06 12:45:15

Temat: Re: maselko
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5n3j$g9q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> a jesli to jest swojskie maslo takie kupione ze wsi :)
> nie zaden market ani pseudo targowisko??:)
> Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
> wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > mam takie nietypowe pytanie...
> > otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> > smarowania??:)
> > tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> > stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
> >
> >
>
>

Bierzesz słoik nalewasz do niego wody i wrzucasz tam to swoje masło
masło bedzie miało temperature otoczenia a przez to że bedzie
pływało w wodzie nie bedzie miało kontaktu z powietrzem

Jest to sposób stosowany jeszcze w latach 70 ubiegłego wieku

pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-02-07 07:29:01

Temat: Re: maselko
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek napisal(a):
..
>
> a wspominane ponizej Mazurskie z tego co pamietam to MIX a nie maslo...
> ale moge sie mylic

Nie mylisz się, to jest właśnie mix.
Ania

--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-02-07 14:42:08

Temat: Re: maselko
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marek W. napisał(a):
> Bierzesz słoik nalewasz do niego wody i wrzucasz tam to swoje masło
> masło bedzie miało temperature otoczenia a przez to że bedzie
> pływało w wodzie nie bedzie miało kontaktu z powietrzem
>
> Jest to sposób stosowany jeszcze w latach 70 ubiegłego wieku

Ja stosuje caly czas ale tylko do masla robionego samemu lub oselek
wysokiej jakosci (Mleczno-smietankowych).
Maselniczka z wysokimi sciankami i maslo do srodka i zalewam
przegotowana, ostudzona woda. Nie jelczeje i daje sie spokojnie smarowac...

Maciek

--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Walentynki-kusząca kolacja
Karpatka
kasza jaglana
czym zastapic estragon
Kolacja przy świecach dla wegetarianki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »