| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-05 18:41:33
Temat: maselkomam takie nietypowe pytanie...
otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
smarowania??:)
tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-05 19:34:40
Temat: Re: maselkoUżytkownik krzysztof dalke napisał:
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
Osełka górska, imo najlepsze maslo na rynku. Jeśli w domu nie masz
lodowni, nie będzie zbyt twarde, trzymane normalnie w maselniczce.
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-05 20:27:06
Temat: Re: maselkoa jesli to jest swojskie maslo takie kupione ze wsi :)
nie zaden market ani pseudo targowisko??:)
Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-06 06:46:22
Temat: Re: maselko
Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>
A tu (abstrahujac od tematu) artykul o Masle, margarynie i mixach...
http://www.resmedica.pl/zdart89913.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-06 06:49:29
Temat: Re: maselko
Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam takie nietypowe pytanie...
> otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> smarowania??:)
> tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
>
NIC nie dodawac
Szczegolnie jesli twierdzisz ze to a jesli to jest swojskie maslo takie
kupione ze wsi :)
nie zaden market ani pseudo targowisko??:)
"najpiekniejsze" maslo pod sloncem :)
a wlasnie... trzymac po prostu w cieplejszym miejsu
ja kupuje maslo smietankowe, czasem oselkowe, bardzo rzadko extra...
a wspominane ponizej Mazurskie z tego co pamietam to MIX a nie maslo... ale
moge sie mylic
Tak samo jak wszeliego rodzaju "maselka" smakowe (nawiasem mowiac bardzo
smaczne ale to mixy wlasnie) i Smaselka... (tez mixy)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-06 12:45:15
Temat: Re: maselko
Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
wiadomości news:ds5n3j$g9q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> a jesli to jest swojskie maslo takie kupione ze wsi :)
> nie zaden market ani pseudo targowisko??:)
> Użytkownik "krzysztof dalke" <k...@n...pl> napisał w
> wiadomości news:ds5gvi$bod$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > mam takie nietypowe pytanie...
> > otoz jak zrobic aby maslo bylo caly czas miekkie nadajace sie do
> > smarowania??:)
> > tylko nie piszcie aby nie wstawiac do lodowki itp:)
> > stoi na polce i jest cholernie twarde dodac olej czy co??
> >
> >
>
>
Bierzesz słoik nalewasz do niego wody i wrzucasz tam to swoje masło
masło bedzie miało temperature otoczenia a przez to że bedzie
pływało w wodzie nie bedzie miało kontaktu z powietrzem
Jest to sposób stosowany jeszcze w latach 70 ubiegłego wieku
pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-02-07 07:29:01
Temat: Re: maselkoMisiek napisal(a):
..
>
> a wspominane ponizej Mazurskie z tego co pamietam to MIX a nie maslo...
> ale moge sie mylic
Nie mylisz się, to jest właśnie mix.
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-02-07 14:42:08
Temat: Re: maselkoMarek W. napisał(a):
> Bierzesz słoik nalewasz do niego wody i wrzucasz tam to swoje masło
> masło bedzie miało temperature otoczenia a przez to że bedzie
> pływało w wodzie nie bedzie miało kontaktu z powietrzem
>
> Jest to sposób stosowany jeszcze w latach 70 ubiegłego wieku
Ja stosuje caly czas ale tylko do masla robionego samemu lub oselek
wysokiej jakosci (Mleczno-smietankowych).
Maselniczka z wysokimi sciankami i maslo do srodka i zalewam
przegotowana, ostudzona woda. Nie jelczeje i daje sie spokojnie smarowac...
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |