Strona główna Grupy pl.misc.dieta michel montignac

Grupy

Szukaj w grupach

 

michel montignac

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-28 19:25:40

Temat: michel montignac
Od: "asikus" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam

jestem na diecie od niedawna (1,5 tygodnia)
jeszcze nic nie zrzuciłam :(((( - moze dlatego że nie ma tego az tak dużo
mam pytanko:
- jak to jest z tą czekoladą (zaw. kakao >70%);
mam rozumieć że ze względu na niski IG można ją jeść ( i w jakich il.) do
każdego posiłku zeby np . zaniżyć srednią wypadkową IG spożywanych
węglowodanów ???; (bo stwierdzam że gdy sięgam po kostkę ogarnia mnie lęk
czy aby na pewno wszystko robię ok)
- a jak to jest z serami - czy można wszystkie - oczywiście bez chleba
( no i wyjątek z białym serem z którym należy uważać);
ale jak na śniadamie zjem sobie chleb z dzemem(bez cukru) to czy mogę na
zakończenie posiłku zszamać np . kawałek serka pleśniowego napoleon?
- i jeszcze jedno - ile gotujecie soczewicę? -

czekam na wskazówki i pozdrawiam
asikus



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2002-02-28 21:24:03

Temat: Re: michel montignac
Od: "Sylwia Haliżak" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


asikus napisała
> - jak to jest z tą czekoladą (zaw. kakao >70%);
> mam rozumieć że ze względu na niski IG można ją jeść ( i w jakich il.) do
> każdego posiłku zeby np . zaniżyć srednią wypadkową IG spożywanych
> węglowodanów ???;

Chyba coś pokręciłaś ;-) Radzę ręce precz od wszelkich słodyczy w I fazie ;-)

> - a jak to jest z serami - czy można wszystkie - oczywiście bez chleba
> ( no i wyjątek z białym serem z którym należy uważać);

Można wszystkie.

> ale jak na śniadamie zjem sobie chleb z dzemem(bez cukru) to czy mogę na
> zakończenie posiłku zszamać np . kawałek serka pleśniowego napoleon?

Nie możesz, bo chleb z dżemem to posiłek węglowodanowy,
który mozesz połączyć tylko z odtłuszczonym białkiem, a więc
serem biały i jogurtem. Sery żółte zaliczane są do posiłków tłuszczowych.

> - i jeszcze jedno - ile gotujecie soczewicę? -

Ja gotuję ok. 20 minut (maksymalnie). Jak pierwszy raz gotowałam
zgodnie z zaleceniem 30 minut, to mi papka wyszła

Rany muszę chyba moją książke Montignaca wreszcie odzyskać.

Pozdrawiam
Sylwia




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2002-03-01 01:15:12

Temat: Re: michel montignac
Od: "Prinsessa" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sylwia Haliżak" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5m75l$2vj3$1@pingwin.acn.pl...

> Rany muszę chyba moją książke Montignaca wreszcie odzyskać.

Jeśli pisząc to miałaś na myśli chęć udzielania informacji innym - proponuję
Ci
stworzenie własnej internetowej strony na temat diety Montignac'a. Wówczas
wystarczy, iż w odpowiedzi na pytania podasz jej adres... ;-). Z moich
obesrwacji wynika, że świetnie pojęłaś każde słowo pana Michel'a :-))).

Pozdrawiam,
Prinsessa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2002-03-01 14:08:50

Temat: Re: michel montignac
Od: "asikus" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

dziękuję za info - trochę mi się rozjaśniło-

mam jeszcze pytanko odnośnie serów i posiłków białkowo - węglowodanowych:
czy można jeść ser biały chudy (zaw tł 0.5%) - nie znalazłam mniej tłustych
i jogury nat. 3% oraz serki do smarow. 3 % (tzw light);
a czy w takim przypadku nie będzie bezpieczniej zjeść tylko chlebek z
dzemikiem
(tylko że nie będzie w takim posiłku białka - chyba ze w kawie z chudym
mlekim - ale czy to nie za mało???) i jak wogóle radzić sobie z proporcjami
( tzn ile białka np. w stosunku, do 2 kromek chleba itd?)


a może ktoś z Was Szanowni Grupowicze wie gdzie można nabyć podobne speyfiki
( tzn te jak najbardziej 0%) w krakowie

z góry dziękuję
pozdrawiam
asikus



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2002-03-01 21:23:55

Temat: Re: michel montignac
Od: "Sylwia Haliżak" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Prinsessa napisała:
>proponuję Ci stworzenie własnej internetowej strony na temat
>diety Montignac'a.

Dobry pomysł :-) I tak miałam w planach stworzenie strony
mojego synka, może zamiast tego zrobię ogólna stronkę
naszej rodziny. Tylko kiedy ja znajdę na to czas ?

Pozdrawiam
Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2002-03-01 21:37:08

Temat: Re: michel montignac
Od: "Sylwia Haliżak" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>mam jeszcze pytanko odnośnie serów i posiłków białkowo - węglowodanowych:
>czy można jeść ser biały chudy (zaw tł 0.5%) - nie znalazłam mniej tłustych
>i jogury nat. 3% oraz serki do smarow. 3 % (tzw light);

My kupowaliśmy właśnie taki chudy ser (ten najpopularniejszy w kostkach).
Całkiem odtłuszczonego nie znalazłam, albo znalazłam, tylko cos mi w nim
nie odpowiadało (chyba miał jakieś zagęstniki) - już nie pamiętam.
Natomiast jogurt 0,0% robi bodajże Krasnystaw. Takie lekko niebieskawe
pudełko wielkości tego większego Danona. Na poczatku I fazy starałam się
używać ten odtłuszczony, ale potem już często używaliśmy zwykłego jogurtu
naturalnego Danona.

>i jak wogóle radzić sobie z proporcjami
>( tzn ile białka np. w stosunku, do 2 kromek chleba itd?)

Przyznam Ci się, że nie zwracałam uwagi na właściwe proporcje białka
i weglowodanów. Jeśli robiłam kromkę z serem, to po prostu kładłam
plaster sera na pieczywie, najczęściej na sałacie, a na wierzch pomidor,
albo inne warzywo. A jak rozrabiałam ser na "sałatkę" to brałam dajmy na to
pół kostki sera, jakies świeże warzywa, łyżkę -dwie jogurtu, żeby miało
troszke płynną konsystencję, no i przyprawy (sół, pieprz, zioła, czosnek).

Pozdrawiam
Sylwia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Vitana: Citrin
Dlaczego DO zaleca mieso?
Post
teoria spiskowa... (w sumie trochę OT)
Co to jest mamalyga?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »