« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-22 17:10:53
Temat: Re: mizeriaDnia 2005-02-22 17:24:15 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *batory* skreślił te oto słowa:
> Wcale się nie rozwarstwia. W moim rodzinny domu ten sok z ogórków też się
> wylewało, a ja raz przez pomyłkę nie odlałam i okazało się, że tak mi i
> innym domownikom bardziej odpowiada. I ja daję jeszcze troszkę pieprzu. A u
> mojej koleżanki z podstawówki to ku memu zdziwieniu w ogóle się nie dawało
> do mizerii śmietany tylko ocet.
Jakbym tak nie lubiła tej wody to może wypróbowałabym twojej metody.
Tyle, że u mnei te ogórki od razu się soli, pieprzy i cukrzy. A potem
dodaje samej śmietany.
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-22 17:38:50
Temat: Re: mizeria> > A propos nowych doświadczeń "kulinarnych; wczoraj odważyłem się na
nabycie
> > droga kupna soki z kiszonej kapusty. Słony jak byk, kwaśny, ale...
bardzo
> > smaczny - wypiłem od razu trzy szklaneczki :-)))
> >
> O, ciekawostka przyrodnicza. W moim domu soku z kapusty (takiego
> prawdziwego) używa się jako środka przeczyszcającego. Wystarcza 3/4
> szklaneczki, no, góra jedna.
A ja nie pisałem, jak na mnie podziałało :-)))
A podziałało, choć nie jest to środek, który "czyści łagodnie nie
przerywając snu" :-)))
Podziałało... i to o piątej nad ranem :-)))
--
Pozdrawiam - Maciej Ślużyński
Skąd to wiem? Z mojej książki!
http://helion.pl/ksiazki/marpbm.htm
nakład chwilowo wyczerpany :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-22 17:41:13
Temat: Re: mizeria
Użytkownik "Maciej Ślużyński" <m...@A...pl> napisał w
wiadomości news:cvfmmi$en6>
> A propos nowych doświadczeń "kulinarnych; wczoraj odważyłem się na nabycie
> droga kupna soki z kiszonej kapusty. Słony jak byk, kwaśny, ale... bardzo
> smaczny - wypiłem od razu trzy szklaneczki :-)))
Sraczka "murowana".
ancolek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-22 17:48:57
Temat: Re: mizeriaIn article <cvfnjo$7cp$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Maciej Ślużyński" <m...@A...pl> napisał w
> wiadomości news:cvfmmi$en6$1@opal.icpnet.pl...
> > > Użytkownik "Lia" <L...@a...poczta.onet.pl> napisał w
> wiadomości
> > > news:v93ajyvwsman$.dlg@iska.from.poznan...
> >
> > > > >> Z tą poprawką, że wody się nie wylewa tylko wypija ;]
> >
> > Wypiłem. Słona, ale smaczna ;-)))
> >
> > A propos nowych doświadczeń "kulinarnych; wczoraj odważyłem się na nabycie
> > droga kupna soki z kiszonej kapusty. Słony jak byk, kwaśny, ale... bardzo
> > smaczny - wypiłem od razu trzy szklaneczki :-)))
> >
> O, ciekawostka przyrodnicza. W moim domu soku z kapusty (takiego
> prawdziwego) używa się jako środka przeczyszcającego. Wystarcza 3/4
> szklaneczki, no, góra jedna.
> Pozdr. - A.
Reakcja na sok z kapusty to sprawa indywidualna. Zresztą soki pod tym
względem też bywają różne.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-22 18:41:33
Temat: Re: mizeria
Użytkownik "Maciej Ślużyński" <m...@A...pl> napisał w
wiadomości news:cvfmmi$en6$1@opal.icpnet.pl...
> > Użytkownik "Lia" <L...@a...poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości
> > news:v93ajyvwsman$.dlg@iska.from.poznan...
>
> > > >> Z tą poprawką, że wody się nie wylewa tylko wypija ;]
>
> Wypiłem. Słona, ale smaczna ;-)))
>
> A propos nowych doświadczeń "kulinarnych; wczoraj odważyłem się na nabycie
> droga kupna soki z kiszonej kapusty. Słony jak byk, kwaśny, ale... bardzo
> smaczny - wypiłem od razu trzy szklaneczki :-)))
o to musiało cie nieźle odwirować do muszli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-22 22:54:11
Temat: Re: mizeria
Le mardi 22 février 2005 ŕ 18:48:57, vous écriviez :
> Reakcja na sok z kapusty to sprawa indywidualna.
Nie.
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-23 00:44:41
Temat: Re: mizeria> > A propos nowych doświadczeń "kulinarnych; wczoraj odważyłem się na
nabycie
> > droga kupna soki z kiszonej kapusty. Słony jak byk, kwaśny, ale...
bardzo
> > smaczny - wypiłem od razu trzy szklaneczki :-)))
>
>
>
> o to musiało cie nieźle odwirować do muszli
Rzekłeś :-)
Od czasu do czasu takie oczyszczenie organizmu jest IMHO wskazane :-)))
--
Pozdrawiam - Maciej Ślużyński
Skąd to wiem? Z mojej książki!
http://helion.pl/ksiazki/marpbm.htm
nakład chwilowo wyczerpany :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-23 05:38:47
Temat: Re: mizeriaIn article <1085669776$20050222235412@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Le mardi 22 février 2005 ŕ 18:48:57, vous écriviez :
>
> > Reakcja na sok z kapusty to sprawa indywidualna.
>
> Nie.
Tak.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-23 08:49:38
Temat: Re: mizeria
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-39EC3F.06384623022005@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <1085669776$20050222235412@ewcia.kloups>,
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
>
> > Le mardi 22 février 2005 ŕ 18:48:57, vous écriviez :
> >
> > > Reakcja na sok z kapusty to sprawa indywidualna.
> >
> > Nie.
>
> Tak.
>
Nie, oczywiście, że nie. Reakcja zależy wyłącznie od jakości soku.
Ale, tego, ten, no, eee, może to nie jest najwłaściwszy temat na grupę
kuchenną?
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-23 09:48:35
Temat: Re: mizeriaUżytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
> Nie, oczywiście, że nie. Reakcja zależy wyłącznie od jakości soku.
Potwierdzam, z młodej kapusty [i kapusta] nawet mnie nie rusza a stara
[brudna ew. splesniała] i z polepszaczami to pełen odjazd po niecałej
minucie. Podobnie z ogórkami.
> Ale, tego, ten, no, eee, może to nie jest najwłaściwszy temat na grupę
> kuchenną?
Dlaczego? Wszystko co zjedzone musi być [...]
Dobrze wiedzieć co szkodzi, ja dopisałem do listy jeszcze nie myte
rodzynki z paczki foliowanej konserwowane E-220 [a mam już na niej kilka
piw w puszkach, koncentratów, suszy warzywnych itp.]
Wrażliwym nie polecam.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |