Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mniam czyli rybka z grila (lub patelni)

Grupy

Szukaj w grupach

 

mniam czyli rybka z grila (lub patelni)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-15 13:34:10

Temat: mniam czyli rybka z grila (lub patelni)
Od: "Izis_" <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

RYBA Z CEBULĄ I IMBIREM

ryba: karmazyn, leszcz, pagrus)
2 łyżeczki pieprzu zielonego
2 łyżeczki chili posiekanego
3 łyżeczki sosu rybnego
3 łyżki oliwy z oliwek
2 cebulki w cienkich plasterkach
4 cmm świeżego imbiru, cienkich plasterkach
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki cukru
4 cebulki dymki drobno posiekane


Cytrynowo - czosnkow sos do maczania:

1/4 kubka soku z cytryny
2 lyżki sosu rybnego
1 łyżka cukru
2 świeże czerwony chilii
3 ząbki czosnku

1, Umyc rybę.
2. Zmiksowac na paste: pieprz, chilii, sos rybny i posmarować nim rybe.
Chłodzić w lodówce 20 minut.
3. Piec rybe z obu stron
4. W rondlu (równocześnie) w rondlu rogrzać olej, i mieszajac smażyć na
średnim ogniu cebulę aż będzie złota. Dodać imbir, czosnek, cukier i smażyć
5 minut. Podawać na rybie. Posypać dymką

Robilam tez wersje z kurakiem zamiast ryby - bardzo szmaczniutkie a`la
chinska powialo.

Pozdrawiam - Izis_


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mniam czyli rybka z grila (lub patelni)
po holendersku....mielony befsztyk niemiecki z wolowiny
poszukuje kursu gotowanie
Podziękowania
cukinia - pilne!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »