| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-15 13:34:10
Temat: mniam czyli rybka z grila (lub patelni)RYBA Z CEBULĄ I IMBIREM
ryba: karmazyn, leszcz, pagrus)
2 łyżeczki pieprzu zielonego
2 łyżeczki chili posiekanego
3 łyżeczki sosu rybnego
3 łyżki oliwy z oliwek
2 cebulki w cienkich plasterkach
4 cmm świeżego imbiru, cienkich plasterkach
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki cukru
4 cebulki dymki drobno posiekane
Cytrynowo - czosnkow sos do maczania:
1/4 kubka soku z cytryny
2 lyżki sosu rybnego
1 łyżka cukru
2 świeże czerwony chilii
3 ząbki czosnku
1, Umyc rybę.
2. Zmiksowac na paste: pieprz, chilii, sos rybny i posmarować nim rybe.
Chłodzić w lodówce 20 minut.
3. Piec rybe z obu stron
4. W rondlu (równocześnie) w rondlu rogrzać olej, i mieszajac smażyć na
średnim ogniu cebulę aż będzie złota. Dodać imbir, czosnek, cukier i smażyć
5 minut. Podawać na rybie. Posypać dymką
Robilam tez wersje z kurakiem zamiast ryby - bardzo szmaczniutkie a`la
chinska powialo.
Pozdrawiam - Izis_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |