Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mule - bez muszli - przepisy

Grupy

Szukaj w grupach

 

mule - bez muszli - przepisy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-08 11:36:27

Temat: mule - bez muszli - przepisy
Od: "Smerf" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Poszukuje przepisów na mule, ale bez muszli.
Takie sa latwiej dostepne.
Jadlem niedawno w Chorwacji - z muszlami - przygotowane w slonym bulionie
(chyba nie byl na winie) z duza iloscia czosnku i pietruszki.

Czy moglibyscie polecic przepisy, wygooglowalem wiele przepisow na
przygotowanie muli w muszlach, a malo na te bez,

Pzdr
Smerf

--
mailto:s...@o...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-08 11:41:39

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Smerf wrote:
>
> Czy moglibyscie polecic przepisy, wygooglowalem wiele przepisow na
> przygotowanie muli w muszlach, a malo na te bez,

ja robie np. w sosie pomidorowo-czosnkowo-paprykowym z feta
http://tinyurl.com/5ebpd

wiiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 07:42:14

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: "Smerf" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

no ale jak gotowac same malze?? - bez muszli

wrzucam same mieso do garnka z rosolem i okolo 5-7 minut gotuje?? Tak sobie
mysle, ze powinno byc.

Moglby ktos podac kilka sposobow?

Smerf


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 07:50:41

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Smerf wrote:

> no ale jak gotowac same malze?? - bez muszli
>
> wrzucam same mieso do garnka z rosolem i okolo 5-7 minut gotuje?? Tak sobie
> mysle, ze powinno byc.

o jakie mule ci chodzi? jesli o takie ze sloika w sosie wlasnym to nic z
nimi nie musisz robisz
jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
podgotowac np. w bulionie (czy w winie)

wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 08:08:43

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Poszukuje przepisów na mule, ale bez muszli.
> Takie sa latwiej dostepne.
Przepisy nie wyprobowane:

Carpccio z mlzy i tunczyka
-mieso z 6 malzy
250 g tunczyka
4 lyzki oliwy
2 zielone cytryny
4 glzki koperku
sol, pieprz

Umyc i wytrzec malze, pokroic na bardzo cienkie plasterki.
Ulozyc na srodku taleza, n okolo zrobic wianuszek z tunczyka. Polac sokiem z
cytryn, polosolic i popieprzyc, skropic oliowa, schlodzic, przed podaniem
udekorowac piorkami koperku. Podawac z grznkmi z wiejskiego chleba,
natartymi czosnkiem i posypanymi bazylia


Malze z roszponka
8 mlzy
200g roszponki
4 lyzki oliwy
1 lyzka octu winnego
sol pieprz
osuszone mlze pokroic w cienkie plsterki. usmazyc na oliwie nie rumieniac
ich. Listki roszponki ulozyc na talerzach, na to malze przyprawic sola i
pieprzem. z oliwy i octu przygotowac vinaigrette i polac nim danie-


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 09:11:38

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: "Smerf" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
> podgotowac np. w bulionie (czy w winie)

mrozone :)
jak dlugo gotowac?
bo muszle gotuje sie tak dlugo az sie otworza, a te bez muszli? 6-7 min?

Smerf


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 09:12:31

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: "Smerf" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

dziekuje

Pzdr

Smerf


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 09:13:59

Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Smerf wrote:
>>jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
>>podgotowac np. w bulionie (czy w winie)
>
>
> mrozone :)
> jak dlugo gotowac?
> bo muszle gotuje sie tak dlugo az sie otworza, a te bez muszli? 6-7 min?

nie powiem ci dokladnie, bo zawsze robie na oko - a raczej na smak - po
prostu po pieciu minutach posmakuj jak jeszcze bede twarde to chwile
podgotuj dalej i znow sprobuj itd.
wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos żurawinowy
pieczarki, cebula, papryka = naleśniki?
Szczupak w galarecie - pytanko
Kiszenie rydzy - JAK ? -proszę !
Kapusta faszerowana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »