| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-08 11:36:27
Temat: mule - bez muszli - przepisyPoszukuje przepisów na mule, ale bez muszli.
Takie sa latwiej dostepne.
Jadlem niedawno w Chorwacji - z muszlami - przygotowane w slonym bulionie
(chyba nie byl na winie) z duza iloscia czosnku i pietruszki.
Czy moglibyscie polecic przepisy, wygooglowalem wiele przepisow na
przygotowanie muli w muszlach, a malo na te bez,
Pzdr
Smerf
--
mailto:s...@o...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-08 11:41:39
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Smerf wrote:
>
> Czy moglibyscie polecic przepisy, wygooglowalem wiele przepisow na
> przygotowanie muli w muszlach, a malo na te bez,
ja robie np. w sosie pomidorowo-czosnkowo-paprykowym z feta
http://tinyurl.com/5ebpd
wiiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 07:42:14
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisyno ale jak gotowac same malze?? - bez muszli
wrzucam same mieso do garnka z rosolem i okolo 5-7 minut gotuje?? Tak sobie
mysle, ze powinno byc.
Moglby ktos podac kilka sposobow?
Smerf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 07:50:41
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Smerf wrote:
> no ale jak gotowac same malze?? - bez muszli
>
> wrzucam same mieso do garnka z rosolem i okolo 5-7 minut gotuje?? Tak sobie
> mysle, ze powinno byc.
o jakie mule ci chodzi? jesli o takie ze sloika w sosie wlasnym to nic z
nimi nie musisz robisz
jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
podgotowac np. w bulionie (czy w winie)
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 08:08:43
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy> Poszukuje przepisów na mule, ale bez muszli.
> Takie sa latwiej dostepne.
Przepisy nie wyprobowane:
Carpccio z mlzy i tunczyka
-mieso z 6 malzy
250 g tunczyka
4 lyzki oliwy
2 zielone cytryny
4 glzki koperku
sol, pieprz
Umyc i wytrzec malze, pokroic na bardzo cienkie plasterki.
Ulozyc na srodku taleza, n okolo zrobic wianuszek z tunczyka. Polac sokiem z
cytryn, polosolic i popieprzyc, skropic oliowa, schlodzic, przed podaniem
udekorowac piorkami koperku. Podawac z grznkmi z wiejskiego chleba,
natartymi czosnkiem i posypanymi bazylia
Malze z roszponka
8 mlzy
200g roszponki
4 lyzki oliwy
1 lyzka octu winnego
sol pieprz
osuszone mlze pokroic w cienkie plsterki. usmazyc na oliwie nie rumieniac
ich. Listki roszponki ulozyc na talerzach, na to malze przyprawic sola i
pieprzem. z oliwy i octu przygotowac vinaigrette i polac nim danie-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 09:11:38
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
> jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
> podgotowac np. w bulionie (czy w winie)
mrozone :)
jak dlugo gotowac?
bo muszle gotuje sie tak dlugo az sie otworza, a te bez muszli? 6-7 min?
Smerf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 09:12:31
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisydziekuje
Pzdr
Smerf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-09 09:13:59
Temat: Re: mule - bez muszli - przepisy
Smerf wrote:
>>jesli zas o mrozone to mozesz je albo podsmazyc, albo wlasnie
>>podgotowac np. w bulionie (czy w winie)
>
>
> mrozone :)
> jak dlugo gotowac?
> bo muszle gotuje sie tak dlugo az sie otworza, a te bez muszli? 6-7 min?
nie powiem ci dokladnie, bo zawsze robie na oko - a raczej na smak - po
prostu po pieciu minutach posmakuj jak jeszcze bede twarde to chwile
podgotuj dalej i znow sprobuj itd.
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |