« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-03 09:00:39
Temat: nadzienia do ptysiówProszę pomóżcie mi w kwestii doboru nadzienia do ptysiów jako przystawki -
przejrzałam strony kuchenne i archiwum - znalazłam jedno serek topiony z
szynką i drugi z serami typu rokpol a może coś z tuńczykiem - chciałabym
kilka różnych wariantów z jakimiś pastami nie z samymi pieczarkami. Proszę
doradźcie mi coś.
Kama
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-03 18:13:55
Temat: Re: nadzienia do ptysiów
Kama wrote:
> Proszę pomóżcie mi w kwestii doboru nadzienia do ptysiów jako przystawki -
> przejrzałam strony kuchenne i archiwum - znalazłam jedno serek topiony z
> szynkš i drugi z serami typu rokpol a może coú z tuńczykiem - chciałabym
> kilka różnych wariantów z jakimiú pastami nie z samymi pieczarkami. Proszę
> doradücie mi coú.
> Kama
Przejrzyj te posty (hasla - ptysiowe, ptysiowego, ptysiowy)
http://tinylink.com/?hMyR7Hd9Ta
http://tinylink.com/?fjcmtP4aEO
http://tinylink.com/?w4IQq7HyfJ
rowniez ten pomysl sprawdzil mi sie wiele razy:
Paczki (ponczki) krewetkowe. Do ciasta ptysiowego dodac pol szklanki
posiekanych, sparzonych krewetek i dwie lyzki posiekanej surowej kolendry.
Wymieszac dokladnie, smazyc jak paczki, male kulki wielkosci orzecha
wloskiego. Podawac jako zakaske z sosem do maczania w malej miseczce (sos: 2
lyzki octu ryzowego lub 1 lyzka winnego, 1 lyzka cukru, 1 lyzka sosu
sojowego, 3 lyzki wody, 10 kropel ostrego oleju, posiekana swieza kolendra)
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |