| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-25 15:53:28
Temat: najlepszy jogurt na swiecie-lassieLASSI, INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY
4 szklanki jogurtu naturalnego
2,5 szklanki lodowatej wody
6 łyżek cukru lub miodu
3 łyżki soku z cytryny
lód w kostkach (niekoniecznie)
Zmiksuj wszystkie składniki (oprócz lodu) do momentu, aż na powierzchni
lassi pojawi się piana. Przed podaniem schłódź dodając kostki lodu lub
wstawiając do lodówki na 1/2 godz. Zamiast soku cytrynowego można dodać 3
łyżki syropu malinowego, 1 dojrzałego banana lub garść jagód czy truskawek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-25 16:24:56
Temat: Re: najlepszy jogurt na swiecie-lassieroberte wrote:
> Zamiast soku cytrynowego można dodać 3
> 3yżki syropu malinowego, 1 dojrza3ego banana lub garść jagód czy truskawek.
w mojej ulubionej knajpie indyjskiej na east 6th street robia to ze
swiezym mango - i jest po prostu genialne!
pozdrowienia,
kamila
--
"I firmly believe the death tax is good for people in all walks of life"
/George W. Bush/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 14:37:07
Temat: Re: najlepszy jogurt na swiecie-lassieroberte napisal(a):
>LASSI, INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY
Zrobilem, jest niezle, ale najlepsze nie jest. Jest dwie klasy za
ajranem ;--).
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
- What about your soul?
- I'm an engineer.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 16:27:46
Temat: Re: ayran - jaki jogurt?
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
napisał w wiadomości news:941mfvkqt3fkt550d3k2da4k20bmvv4l9h@4ax.com...
. Jest dwie klasy za
: ajranem ;--).
:
A propos, Marcin, z jakiego jogurtu robisz ayran?
Dla mnie żaden polski nie jest tak kwaśny jak turecki...
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 20:17:52
Temat: Re: ayran - jaki jogurt?Blancanieves napisal(a):
>. Jest dwie klasy za
>: ajranem ;--).
>:
>A propos, Marcin, z jakiego jogurtu robisz ayran?
Zgodnie z wytycznymi z grupy robie z Bakomy. Swego czasu podpytywalem
u Arabow w Wwie o to i uzyskalem szeroki usmiech przy nazwie Bakoma
;--).
>Dla mnie żaden polski nie jest tak kwaśny jak turecki...
W Turcji niestety nie pilem.... ;--)
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
- What about your soul?
- I'm an engineer.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-27 08:26:01
Temat: Re: ayran - jaki jogurt?
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" napisał
: W Turcji niestety nie pilem.... ;--)
:
Jest bardzo gęsty i jeszcze bardziej kwaśny. W zasadzie to łatwiej go
chyba zjeść niż wypić...
Dziękuje bardzo za radę,
Popróbuje z Bakoma.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-29 12:25:54
Temat: Re: najlepszy jogurt na swiecie-lassie
Użytkownik "roberte" <t...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:bdcgj1$7ik$1@atlantis.news.tpi.pl...
> LASSI, INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY
>
Pychotki - wczoraj zapijaliśmy tym pierogi z owocami.
Zrobiłam z dodatkiem kawałka banana, garści jagód, malin i czereśni - i
lunęłam do tego wodę gazowaną - pychota!!!!!
(tylko jak dla nas cukru za dużo w oryginalnym przepisie - dałam łyżkę)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |