Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia o ognisku...

Grupy

Szukaj w grupach

 

o ognisku...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-03 13:53:14

Temat: Re: o ognisku...
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> wrote:
>
>.... jejku... ale sie znecasz nad ludzmi!!!
>:)))) moje szczescie mi w kolko o tym tez opowiada, a ja w zyciu tego nie
>jadlam...


taki substytut kociołka z ogniska znalazłam w zeszycie.
Podawała to któraś z naszych ulubionych kuchareczek ( ...ale nie
pamiętam które konkretnie słoneczko...)



Bierzemy gar solidny i spory. I zaczynamy w nim układać:
1 troche wody (albo słabego rosołku)
2. wędzony i podsmażony boczek w kostkę (30dkg)
3. pokrojona czerwona paparyka.
4 plastry kartofli.
5. bakłażan w plastrach.
6. polejemy trochę oliwą, popieprzymy, posolimy.poczosnkujemy.

..i dawaj dalej na małym ogniu dusić około 2 godzin pod
szczelnym pokryciem.

Można też zrobić ogólną mieszankę i zapiekać w piekarniku.
(najważniejsze aby te warstwy podoprawiać)

..ale i tak to nie to samo co w ognisku...

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

tak mi się przypomniało o bułce tartej
Jak to jest ze Strogonowem ???
sos do kurczaka?
POLSKA BIALO-CZERWONIIIII
Lazania

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »