« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-04-26 18:51:29
Temat: "odpady" po pogwówceWitam,
do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
alkoholu z owoców).
Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
Do czego można je wykorzystać?
Pozdrawiam Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-04-26 18:54:12
Temat: Re: "odpady" po pogwówcekrycha napisał(a):
> Witam,
> do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
> wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
> alkoholu z owoców).
> Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
> Do czego można je wykorzystać?
Jako dodatek do herbaty lub keksu.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-04-26 19:35:08
Temat: Re: "odpady" po pogwówceUżytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:f0qsft$4f6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> krycha napisał(a):
>> Witam,
>> do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
>> wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
>> alkoholu z owoców).
>> Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
>> Do czego można je wykorzystać?
>
> Jako dodatek do herbaty lub keksu.
> pozdr. Jerzy
Keksu nigdy nie piekłam, ale do herbaty, to mi odpowiada.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-04-26 20:40:51
Temat: Re: "odpady" po pogwówce
Użytkownik "krycha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f0qshe$ph5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
> wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
> alkoholu z owoców).
> Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
> Do czego można je wykorzystać?
Do ciasta obok innych bakalii, świetnie się konserwują - w sumie
przypominają cykatę.
Pozdrawiam, Basia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-04-26 22:01:29
Temat: Re: "odpady" po pogwówceBasia Kulesz wrote:
> Do ciasta obok innych bakalii, świetnie się konserwują - w sumie
> przypominają cykatę.
Cykutę??? :-)
Pozdrowienia,
Michał
--
Michał Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-04-26 22:09:22
Temat: Re: "odpady" po pogwówce
Użytkownik "Michal Misiurewicz" <m...@i...rr.com> napisał w
wiadomości news:46312139$0$9895$4c368faf@roadrunner.com...
> Basia Kulesz wrote:
>
> > Do ciasta obok innych bakalii, świetnie się konserwują - w sumie
> > przypominają cykatę.
>
> Cykutę??? :-)
No nie, dodawałam i żyję. Zresztą to ten kretyn wypił, a nie ta zołza
żeńskiego rodzaju :)
A na wszelki wypadek
http://www.slownik-online.pl/kopalinski/679D8520C413
F91C412565B7000AFC85.php
Pozdrawiam, Basia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-04-27 06:45:48
Temat: Re: "odpady" po pogwówceOn Thu, 26 Apr 2007, krycha wrote:
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:f0qsft$4f6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> krycha napisał(a):
>>> Witam,
>>> do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
>>> wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
>>> alkoholu z owoców).
>>> Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
>>> Do czego można je wykorzystać?
>>
>> Jako dodatek do herbaty lub keksu.
>> pozdr. Jerzy
>
> Keksu nigdy nie piekłam, ale do herbaty, to mi odpowiada.
>
> Krycha
Mozna tez zjesc calosc i byc pare dni na 'bance'.
Pozdr.
D.P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-04-27 07:29:25
Temat: Re: "odpady" po pogwówcekrycha wrote:
> do czego mogę wykorzystać owoce pigwówek i pigwy
> wymoczone w spirytusie, a teraz zalane syropem (aby wyciągnąć resztki
> alkoholu z owoców).
> Poprzednim razem owoce wyrzuciłam, ale to nie był chyba dobry pomysł.
> Do czego można je wykorzystać?
Kandyzować. Kanyzowane są doskonale do jedzenia albo jako dodatek do
ciast.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-04-27 19:30:58
Temat: Re: "odpady" po pogwówceUżytkownik "Basia Kulesz" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:f0r32m$a9p$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
(...)
> Do ciasta obok innych bakalii, świetnie się konserwują - w sumie
> przypominają cykatę.
>
> Pozdrawiam, Basia.
Zaryzykuję dodać do piernika, bo to ciasto najczęście piekę.
W ten długi weekend będę więc odsączać owoce od płynu,
pod warunkiem, że nie "wciągnie" mnie działka.
Pozdrawiam Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-04-27 19:34:06
Temat: Re: "odpady" po pogwówceUżytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...people.pl> napisał w wiadomości
news:4631a564$1@news.home.net.pl...
krycha wrote:
>Kandyzować. Kanyzowane są doskonale do jedzenia albo jako dodatek do
> ciast.
Poprzestanę na wrzucaniu do ciasta bez kandyzowania.
Liczę na to, że od października 2006 są już wystarczajaco "przerobione".
Pozdrawiam Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |