Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia oliwa

Grupy

Szukaj w grupach

 

oliwa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-13 17:32:02

Temat: oliwa
Od: Ola <o...@k...gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora


moze mi ktos powiedzec
czy oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia n azimno nadaje sie do
smazenia ???
jesli nie to dlaczego

z gory bardzo dziekuje
Ola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-12-14 09:53:38

Temat: Re: oliwa
Od: "===wojmat===" <C...@v...pl.INVALID> szukaj wiadomości tego autora


Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości n
ews:3...@k...gliwice.pl napisał(a):
>
> moze mi ktos powiedzec
> czy oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia n azimno nadaje sie do
> smazenia ???
> jesli nie to dlaczego

wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-14 14:25:51

Temat: Re: oliwa
Od: Ola <o...@k...gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

===wojmat=== wrote:

>
> wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++


wiem wiem
czytalam
ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
wiec jak w koncu jest ?

Ola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-14 18:05:14

Temat: Re: oliwa
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ola" <o...@k...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:3A38D86F.FC10464@kopnet.gliwice.pl...
| ===wojmat=== wrote:

| ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
| wiec jak w koncu jest ?

Jakieś uzasadnienie dla tego było? Ja smażę na niej np.
warzywa, mięsko do sosu bolońskiego i inne rzeczy. Nic
złego nie zauważyłem.


--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-14 19:48:56

Temat: Re: oliwa
Od: Ola <o...@k...gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Konrad Brywczyński wrote:

>
> Jakieś uzasadnienie dla tego było? Ja smażę na niej np.
> warzywa, mięsko do sosu bolońskiego i inne rzeczy. Nic
> złego nie zauważyłem.
>


ktos kiedys pisal, ze z 1 tloczenia na zimno jak jest uzywana do
smazenia to powstaja jakies szkodliwe zwiazki
i chcialabym sie dowiedziec czy tak jest naprawde i jakiej w koncu mam
uzywac oliwy

Ola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-14 21:06:55

Temat: Re: oliwa
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@k...gliwice.pl...
> >
>
>
> ktos kiedys pisal, ze z 1 tloczenia na zimno jak jest uzywana do
> smazenia to powstaja jakies szkodliwe zwiazki
> i chcialabym sie dowiedziec czy tak jest naprawde i jakiej w koncu mam
> uzywac oliwy

Do smażenia to podobno olej arachidowy jest najlepszy, bo mozna go rozgrzać
do wysokiej temperatury, a nie spali się.

Kamila Perczak



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-18 20:54:36

Temat: Re: oliwa
Od: "Robert" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ola" <o...@k...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:3A38D86F.FC10464@kopnet.gliwice.pl...
> ===wojmat=== wrote:
>
> >
> > wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++
>
>
> wiem wiem
> czytalam
> ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
> wiec jak w koncu jest ?
>
> Ola
Według moich informacji to masz racje - poza jednym wyjątkiem b. szybkiego
smażenia np. na wok-u ( podobno w tak krótkim czasie Oliwa nie ulega
destrukcji - a na pewno jest smaczny posiłek)
Pozdrawiam Robert




--
Czy masz już swoją stronę WWW? a stronę WAP ? http://wizytowka.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

SZUKAM POWIDEŁ Z DZIKIEJ RÓŻY
Czy ktos znalazl melase w Warszawie?
Menu na intymna kolacje
Afrodyzjak
[bez tematu]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »