| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-13 17:32:02
Temat: oliwa
moze mi ktos powiedzec
czy oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia n azimno nadaje sie do
smazenia ???
jesli nie to dlaczego
z gory bardzo dziekuje
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-14 09:53:38
Temat: Re: oliwa
Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości n
ews:3...@k...gliwice.pl napisał(a):
>
> moze mi ktos powiedzec
> czy oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia n azimno nadaje sie do
> smazenia ???
> jesli nie to dlaczego
wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-14 14:25:51
Temat: Re: oliwa===wojmat=== wrote:
>
> wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++
wiem wiem
czytalam
ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
wiec jak w koncu jest ?
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-14 18:05:14
Temat: Re: oliwaUżytkownik "Ola" <o...@k...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:3A38D86F.FC10464@kopnet.gliwice.pl...
| ===wojmat=== wrote:
| ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
| wiec jak w koncu jest ?
Jakieś uzasadnienie dla tego było? Ja smażę na niej np.
warzywa, mięsko do sosu bolońskiego i inne rzeczy. Nic
złego nie zauważyłem.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-14 19:48:56
Temat: Re: oliwaKonrad Brywczyński wrote:
>
> Jakieś uzasadnienie dla tego było? Ja smażę na niej np.
> warzywa, mięsko do sosu bolońskiego i inne rzeczy. Nic
> złego nie zauważyłem.
>
ktos kiedys pisal, ze z 1 tloczenia na zimno jak jest uzywana do
smazenia to powstaja jakies szkodliwe zwiazki
i chcialabym sie dowiedziec czy tak jest naprawde i jakiej w koncu mam
uzywac oliwy
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-14 21:06:55
Temat: Re: oliwa
Użytkownik Ola <o...@k...gliwice.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@k...gliwice.pl...
> >
>
>
> ktos kiedys pisal, ze z 1 tloczenia na zimno jak jest uzywana do
> smazenia to powstaja jakies szkodliwe zwiazki
> i chcialabym sie dowiedziec czy tak jest naprawde i jakiej w koncu mam
> uzywac oliwy
Do smażenia to podobno olej arachidowy jest najlepszy, bo mozna go rozgrzać
do wysokiej temperatury, a nie spali się.
Kamila Perczak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-18 20:54:36
Temat: Re: oliwa
Użytkownik "Ola" <o...@k...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:3A38D86F.FC10464@kopnet.gliwice.pl...
> ===wojmat=== wrote:
>
> >
> > wątek "oliwa czy olej" z 5 grudnia ++
>
>
> wiem wiem
> czytalam
> ale podobno 1 tloczenie na zimno nie nadaje sie do smazenia
> wiec jak w koncu jest ?
>
> Ola
Według moich informacji to masz racje - poza jednym wyjątkiem b. szybkiego
smażenia np. na wok-u ( podobno w tak krótkim czasie Oliwa nie ulega
destrukcji - a na pewno jest smaczny posiłek)
Pozdrawiam Robert
--
Czy masz już swoją stronę WWW? a stronę WAP ? http://wizytowka.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |