| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-09-29 13:40:11
Temat: orzechy na slodkoTo przepis z programu Nigeela
orzechy na słodko
Składniki: - 500 g sortowanych niesolonych orzechów, w tym: łuskane
orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy
laskowe i całe migdały - 2 łyżki stołowe grubo krojonego świeżego
rozmarynu (gałązki od 2 do 8 cm) - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne - 2
łyżeczki brązowego cukru - 2 łyżeczki soli - 1 łyżka roztopionego
masła Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C
Mieszamy orzechy w dużej misce, aby się połączyły i wykładamy je na
papier do pieczenia. Prażymy w piekarniku około 10 minut, aż staną się
złotobrązowe. W dużej misce łączymy ze sobą rozmaryn, pieprz cayenne,
brązowy cukier, sól i roztopione masło. Ostrożnie mieszamy wyprażone
orzechy z przyprawianym masłem i podajemy na gorąco. Jeśli raz
spróbujecie, już nie będziecie mogli się powstrzymać przed dalszym
podjadaniem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |