« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-22 19:33:14
Temat: orzechy pistacjoweWitam,
Od pewnego czasu zastanawiamy sie ze znajomymi jak to sie dzieje ze te
orzeszki sa takie slone.
Czy macie jakies idee? Przeciez takie slone nie sa chyba z natury :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-22 19:39:52
Temat: Re: orzechy pistacjowe
Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:a566fs$37p$1@news.tpi.pl...
> Witam,
> Od pewnego czasu zastanawiamy sie ze znajomymi jak to sie dzieje ze te
> orzeszki sa takie slone.
> Czy macie jakies idee? Przeciez takie slone nie sa chyba z natury :)
>
A czytałaś skład na opakowaniu?
Ja tego nie jadam, bo nie lubię...
Ale mąż jada i na polskim rynku nie widziałam orzechów pistacjowych
niesolonych... Jak chcesz spróbować niesolonego, to czasem się zdarzy w
paczce taki w niepękniętej skorupce. Umyj ją z soli i rozłup.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-22 19:43:11
Temat: Re: orzechy pistacjoweUżytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a566ot$l22$1@news.onet.pl...
> A czytałaś skład na opakowaniu?
Nie czytalam bo kupuje zawsze na wage, a nie w paczkach :)
> Ja tego nie jadam, bo nie lubię...
> Ale mąż jada i na polskim rynku nie widziałam orzechów pistacjowych
> niesolonych... Jak chcesz spróbować niesolonego, to czasem się zdarzy w
> paczce taki w niepękniętej skorupce. Umyj ją z soli i rozłup.
Niesolony i tak jest solony mimo umycia :)
Przynajmniej ja mam takie odczucia.
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-22 20:11:40
Temat: Re: orzechy pistacjowe"Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> a écrit dans le message news:
a566fs$37p$...@n...tpi.pl...
> Witam,
> Od pewnego czasu zastanawiamy sie ze znajomymi jak to sie dzieje ze te
> orzeszki sa takie slone.
> Czy macie jakies idee? Przeciez takie slone nie sa chyba z natury :)
>
Przyczyna jest znana : czysto ekonomiczna : -(
Kilo soli kosztuje o wiele taniej niz kilo orzechow pistacjowych. No i sol
jest ciezka (niewielka objetosc - tani dodatek...). Producent ktory dorzuca
soli, oszczedza na orzechach i juz...
...zjawisko wielokrotnie opisywane w tutejszej (fr.) prasie.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |