« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-07 07:47:57
Temat: owoce w occie - co z tym?Witam,
w pewnym polskim sklepie zauwazylem ciekawa rzecz - sloiki z napisami
"gruszki w occie", "sliwki w occie". Jak to sie je? Do czego to sluzy?
Czy z tego sie cos gotuje, czy to cos do kanapek lub salatek? Pani w
sklepie mi powiedziala, ze to jest typowe polskie, ale na kolejne
pytanie, jak to sie je, mi juz odpowiedzi nie potrafila udzielic.
Ludek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-07 07:54:22
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?Te przetwory są słodko - kwaśne. Ja akurat nie przepadam, ale używa
się je jako dodatek do mies. Jesli już mam ochote na owoce do mięsa,
to wolę borówki lub żurawiny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-07 07:59:34
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
"Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> wrote in message
news:eqc068$di4$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> w pewnym polskim sklepie zauwazylem ciekawa rzecz - sloiki z napisami
> "gruszki w occie", "sliwki w occie". Jak to sie je? Do czego to sluzy? Czy
> z tego sie cos gotuje, czy to cos do kanapek lub salatek? Pani w sklepie
> mi powiedziala, ze to jest typowe polskie, ale na kolejne pytanie, jak to
> sie je, mi juz odpowiedzi nie potrafila udzielic.
>
> Ludek
Można użyć do sałatek, ale ogólnie jest to konserwa zakąskowa. Chyba
tłumaczyć nie trzeba, do czego służą zakąski? ;-P)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-07 08:16:28
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?Ludek Vasta wrote:
> Witam,
>
> w pewnym polskim sklepie zauwazylem ciekawa rzecz - sloiki z napisami
> "gruszki w occie", "sliwki w occie". Jak to sie je? Do czego to sluzy?
> Czy z tego sie cos gotuje, czy to cos do kanapek lub salatek?
U mnie w domu jadało się to zazwyczaj do wędlin.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-07 08:35:44
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
"Goska" <m...@w...pl> wrote in message
news:1170834861.847124.295730@a34g2000cwb.googlegrou
ps.com...
Te przetwory są słodko - kwaśne. Ja akurat nie przepadam, ale używa
się je jako dodatek do mies. Jesli już mam ochote na owoce do mięsa,
to wolę borówki lub żurawiny.
Wysmienity jest sos z agrestu - do mięs jak i do słodkiego...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-07 08:36:02
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?Beata Mateuszczyk napsal(a):
> U mnie w domu jadało się to zazwyczaj do wędlin.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Rozumiem wiec, ze juz nic nie trzeba z
tym robic i ze to sie naklada prosto ze sloiku na talerz z miesem (zeby
czlowiek mial poczucie, ze je tez witaminy).
Ludek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-07 08:39:08
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
"Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> wrote in message
news:eqc30c$ks6$1@news.onet.pl...
> Beata Mateuszczyk napsal(a):
>> U mnie w domu jadało się to zazwyczaj do wędlin.
>
> Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Rozumiem wiec, ze juz nic nie trzeba z
> tym robic i ze to sie naklada prosto ze sloiku na talerz z miesem (zeby
> czlowiek mial poczucie, ze je tez witaminy).
>
> Ludek
He..he, a nie wystaczy smak? A witaminy w czym innym? Bo ile można tych
witamin zjeść? Witaminy (i mikroelementy) kup w Walmarku - nie będziesz
musiał kombinować z jedzeniem... ;-P))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-07 08:40:31
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?Ludek Vasta wrote:
> Beata Mateuszczyk napsal(a):
>
>> U mnie w domu jadało się to zazwyczaj do wędlin.
>
> Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Rozumiem wiec, ze juz nic nie trzeba z
> tym robic i ze to sie naklada prosto ze sloiku na talerz z miesem (zeby
> czlowiek mial poczucie, ze je tez witaminy).
Mniej więcej :). To podbnie jak z ogórkami kiszonymi i korniszonami, czy
papryką w occie.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-07 09:09:34
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?Ludek Vasta napisał(a):
> Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Rozumiem wiec, ze juz nic nie trzeba z
> tym robic i ze to sie naklada prosto ze sloiku na talerz z miesem (zeby
> czlowiek mial poczucie, ze je tez witaminy).
Nienienie. Nakłada sie na talerz dla zaostrzenia/podkreślenia smaku mało
wyrazistego mięsa. Chyba, że ktoś nałogowiec i zjada solo ;) Te sklepowe
do domowych mają się jak... no nie wiem, jak co. Wcale się nie mają.
(Poczucie witaminowe to też plus, ale jak z poczuciami, bywają złudne).
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-02-07 09:27:41
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:eqc4t8$fqk$1@inews.gazeta.pl...
> Te sklepowe do domowych mają się jak... no nie wiem, jak co. Wcale się nie
> mają.
Co kto lubi, ale IMO produkty ROLNIKa osobiście mogę polecić. Pod mój
smakogust podchodzą.
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |