Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [p] jablka pieczone

Grupy

Szukaj w grupach

 

[p] jablka pieczone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-11-22 08:54:12

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Michal Jankowski <m...@f...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> writes:

> Zamiast cukru należy włożyć łyżeczkę uprzednio przygotowanej żurawiny.

...borówek. Żurawina to jest wykręcacz języka dla masochistów.

MJ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-11-22 09:04:29

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
news:2n4q659i6j.fsf@ccfs1.fuw.edu.pl...
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> writes:
>
> > Zamiast cukru należy włożyć łyżeczkę uprzednio przygotowanej żurawiny.
>
> ...borówek. Żurawina to jest wykręcacz języka dla masochistów.

co kto lubi, ale mogą być i borówki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-11-22 10:22:31

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 21 Nov 2005 10:19:48 +0100, Theli wrote:

> Jablka umyc, wydrazyc gniazda nasienne (najlepiej malym nozykiem lub
> lyzeczka i uwazac, zeby nie zrobic dziury na wylot), wsypac w puste
> miejsce lyzke cukru z odrobina cynamonu, wstawic na wysmarowanej maslem
> zaroodpornej formie do piekarnika i piec ok.15 minut w temperaturze 180
> stopni. Jesc poki cieple.

W mojej wersji - używam "spodu" ogryzka jako zatyczki. A do środka pakuję
np. posiekane grubo orzechy włoskie wymieszane z miodem. I najlepiej lody
do tego.

Ale szczerze powiedziawszy gruszki podsmażane na masełku są jeszcze lepsze
:)


mucher

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-11-22 12:30:29

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Joanna Duszczyńska wrote:

> Zamiast cukru należy włożyć łyżeczkę uprzednio przygotowanej żurawiny.
> Doskonale się komponują do obiadu do pieczonych kaczych cycków.

Popieram :) Ułatwiając sobie sprawę wkładam tę zurawinę w wydrążone
połówki jabłek.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-11-22 12:31:39

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Michal Jankowski wrote:
>
>>Zamiast cukru należy włożyć łyżeczkę uprzednio przygotowanej żurawiny.
>
> ...borówek. Żurawina to jest wykręcacz języka dla masochistów.
>
Dobrze zrobiona, ze słodkimi gruszkami, nic nie wykręca.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-11-22 14:14:05

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: "dzudzu[TM]" <dzudzu[TM]@ .pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
news:2n4q659i6j.fsf@ccfs1.fuw.edu.pl...
>
> ...borówek. Żurawina to jest wykręcacz języka dla masochistów.
>
polecam Żurawinę firmy Rolnik w sześciokątnych słoiczkach.
Niezbyt tania, ale pyszności - można jeść łyżkami

dzudzu[TM]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-11-23 07:59:19

Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 21 Nov 2005 11:01:56 +0100, Theli <g...@w...pl> wrote:

>Krysia Thompson napisał(a):
>
>>
>> Ja robie na wylot...inaczej mi sie nie udaje :P
>
>Zaluj, ten syrop, ktory zbiera sie w srodku jest wlasnie najlepszy :)
>
>
>th

ale u mnie , jak sie syrop wylewa, to razem z sokiem jablkowym i
zageszcza to przez parowanie, jak siedzi w piekarniku...poza tym
ja przedawkowuje syrop (golden syrup) i w sumie polewam nim cale
jakblka, aznim wejda do piekarnika...tak, jak lubie duzo sosu
miesnego tak lubie duzo sosu owocowego :)))

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dobre ciasto na Pizze:)
zapiekanka ziemniaczana prosba o przepis
dobra zupa
Sorbet pomidorowy z czym sie to je ?
Jaka zupa pasuje??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »