| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-09 20:29:38
Temat: paczka z Kanady :)Witam,
Dzis dostalam paczke z Kanady. Upragnione maslo orzechowe "z misiami"
(KRAFT) i Relish. Pierwszy produkt w zasadzie do kupienia w Polsce, ale
jakies inne u nas robia, to kanadyjskie jest po prostu pychotka - zajadam
sie lyzeczka :)
Post w zasadzie dotyczy drugiego produktu, czyli Relish. W Poslce nigdzie
nie widzialam i wiekszosc moich znajomych wogole tego nie zna, a ja tak to
lubie i nawet zrobilabym sobie takie cos w domku, ale przepisu sprawdzonego
szukam bo nie mam. Moze ktos z was zetknal sie z przepisem na relish
standardowe (bez musztardy lub majonezu).
Czekam niecierpliwie zajadajac maslo orzechowe :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-09 20:43:00
Temat: Re: paczka z Kanady :)On Fri, 9 Nov 2001 21:29:38 +0100, "Dorota Orzeszak"
<s...@a...com.pl> wrote:
>Witam,
ciach
>szukam bo nie mam. Moze ktos z was zetknal sie z przepisem na relish
>standardowe (bez musztardy lub majonezu).
>Czekam niecierpliwie zajadajac maslo orzechowe :)
http://www.recipesource.com/cgi-bin/search?search_st
ring=relish
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 17:57:24
Temat: Re: paczka z Kanady :)"Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> wrote:
>Witam,
>. Moze ktos z was zetknal sie z przepisem na relish
>standardowe (bez musztardy lub majonezu).
>Czekam niecierpliwie zajadajac maslo orzechowe :)
Przepis nie sprawdzony ale najblizszy tego sklepowego - z wyjatkiem
MSG ktore jest podsawa...;-)))
przepis jest na dosc duza ilosc tak ze mozesz wziac wszystko na
pol....
Wez:
1 litr drobno pokrojonych ogorkow konserwowych
2 szklanki drobno posiekanej cebuli
1 szklanke zielonej papryki drobno posiekanej
0.25 szklanki soli
3.5 szklanki cukru
2 szklanki octu
1 lyzeczke nasin selera
Wymieszaj ogorek cebule i sol w misce zalej zimna woda tak aby
przykryla wszystko.Niech sobie postoi z 2 godziny.
Odcedz i wycisnij nadmiar wody.
Wymieszaj cukier ocet i zielona papryke w garnku , podgrzej do wrzenia
.Dodaj pozostaleskladniki i poddus przez ok 10 min.
Zapakuj gorace do sloikow, zakrec i pogotuj sloiki w kapieli wodnej z
10 min.
Jak chcesz zeby relish byl pikantny dodaj osrtej papryki do smaku.
Art(Gruby).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 19:37:09
Temat: Re: paczka z Kanady :)
>przepis jest na dosc duza ilosc tak ze mozesz wziac wszystko na
>pol....
>
>Wez:
>1 litr drobno pokrojonych ogorkow konserwowych
>2 szklanki drobno posiekanej cebuli
>1 szklanke zielonej papryki drobno posiekanej
>0.25 szklanki soli
>3.5 szklanki cukru
>2 szklanki octu
>1 lyzeczke nasin selera
>
>Wymieszaj ogorek cebule i sol w misce zalej zimna woda tak aby
>przykryla wszystko.Niech sobie postoi z 2 godziny.
>Odcedz i wycisnij nadmiar wody.
>Wymieszaj cukier ocet i zielona papryke w garnku , podgrzej do wrzenia
>.Dodaj pozostaleskladniki i poddus przez ok 10 min.
>Zapakuj gorace do sloikow, zakrec i pogotuj sloiki w kapieli wodnej z
>10 min.
>Jak chcesz zeby relish byl pikantny dodaj osrtej papryki do smaku.
>
>
>Art(Gruby).
To u Was tylko jeden relish istnieje???
zbulwersowana z Tyne and Wear
;P
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 23:09:51
Temat: Re: paczka z Kanady :)Uzytkownik <"Art[G"@icbleu.org napisal w wiadomosci
news:3bed647d.597184@news-server.san.rr.com...
> Przepis nie sprawdzony ale najblizszy tego sklepowego - z wyjatkiem
> MSG ktore jest podsawa...;-)))
_wielkie_ dzieki Art :))))))))))))))))))))))
W najblizszym czasie jak tylko znajde chwilke to zrobie sobie i opisze czy
wyszlo podobne do kupnego :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 23:13:25
Temat: Re: paczka z Kanady :)Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:td0ruto71h8f2pi6tgjoie5qq3pdni1umc@4ax.com...
> To u Was tylko jeden relish istnieje???
> zbulwersowana z Tyne and Wear
Krysiu chyba jest wiecej, ale Art na moje specjalne zamowienie znalazl i
przetlumaczyl przepisik na rellish standardowe (zielone).
Znalazl mi wczoraj chyba okolo 300 przepisow, ale najpilniej potrzebuje
zjesc takie zielone relish :)
--
Pozdrowienia sle
Valentine
P.S. Tak na marginesie to dzis bylam dzielna -> wypilam kilka kieliszkow
domowego ajerkoniaku i nie zapalilam papieroska :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 09:11:07
Temat: Re: paczka z Kanady :)Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:9she4m$3ba$1@news.tpi.pl...
> Witam,
> Dzis dostalam paczke z Kanady. Upragnione maslo orzechowe "z misiami"
> (KRAFT) i Relish. Pierwszy produkt w zasadzie do kupienia w Polsce, ale
> jakies inne u nas robia, to kanadyjskie jest po prostu pychotka - zajadam
> sie lyzeczka :)
W Austrii normalnie kupowałem 'Relish' w sklepach... Chodzi o coś podobnego
do Ajwaru, prawda?
GreGG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 14:31:01
Temat: Re: paczka z Kanady :)
>Krysiu chyba jest wiecej, ale Art na moje specjalne zamowienie znalazl i
>przetlumaczyl przepisik na rellish standardowe (zielone).
>Znalazl mi wczoraj chyba okolo 300 przepisow, ale najpilniej potrzebuje
>zjesc takie zielone relish :)
Tak na marginesie to dzis bylam dzielna -> wypilam kilka
kieliszkow
domowego ajerkoniaku i nie zapalilam papieroska :)))
taki zielony to i z zielonych pomidorkow by pasowal...
brawo!!! Plac sobie lapowke za kazdego nie wypalonego
papieroska..do skarbonki
byle tak dalej. tylko nie popadnij w pijanstwo dla odmiany!!!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 16:09:26
Temat: Re: paczka z Kanady :)GreGG wrote:
> Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomoci
> news:9she4m$3ba$1@news.tpi.pl...
>> Witam,
>> Dzis dostalam paczke z Kanady. Upragnione maslo orzechowe "z misiami"
>> (KRAFT) i Relish. Pierwszy produkt w zasadzie do kupienia w Polsce, ale
>> jakies inne u nas robia, to kanadyjskie jest po prostu pychotka - zajadam
>> sie lyzeczka :)
>
> W Austrii normalnie kupowałem 'Relish' w sklepach... Chodzi o co
> podobnego do Ajwaru, prawda?
raczej nie, choć podobny też się może znaleźć. Jest słodko-słono-kwaśne.
Zależy zresztą jaki to relish.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |