Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia panele podłogowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

panele podłogowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-28 21:51:42

Temat: Re: panele podłogowe
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1qkvc$q9m$1@inews.gazeta.pl...
> > Ja polecam płytki z korka, nie są tak zimne jak kafelki, a można je
> > spokojnie myć
> Poważnie myją się równie dobrze jak normalne kafelki? Fajnie byłoby mieć
> korek w kuchni.

Jak często lubisz wymieniać podłogę w kuchni?
Po 5 latach korek wygląda wyjątkowo obrzydliwie...
Widziałam wprawdzie jedną kuchnię tak zrobioną, ale mnie zniechęciło... tam
gdzie się chodzi jest wygnieciony i wyślizgany. Ma całkowicie zmieniony
kolor na o wiele ciemniejszy...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-29 01:26:54

Temat: Re: panele podłogowe
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >> jakie panele podłogowe do kuchni?
> > ====
> > Ceramiczne (kafle).
>
> Raczej odradzam ceramiczne. Wszystko kruche, co na nie upadnie jest
> stracone. Kiedy chce się w do kuchni wejść na bosaka, np. nocą do
> lodówki, to zimno w stopy.
====
Za to są trwałe, po 20 latach wyglądają tak samo jak nowe. Natomiast panele
od wilgoci wypaczą się i odejdą po czasie, a korek się wytrze i zohydnieje.
No i to jest kuchnia, czyli czasem się coś wyleje - jakiś wrzątek lub gorący
tłuszcz (również pryskający przy smażeniu). Trzeba również ścierać od czasu
do czsu na mokro. Dlatego preferuję w kuchni utrzymanie czystości i higieny,
czyli ceramikę, kosztem kichania z powodu zimnych pięt. Mam bambosze.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 01:50:34

Temat: Re: panele podłogowe
Od: "Realista" <r...@o...pl.USUN> szukaj wiadomości tego autora

> jakie panele podłogowe do kuchni?
>
Na pewno wodoodporne.
Dla pewnosci na wiezch polozyc pape i uszczelnic smola lub lepikiem :)
R


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 07:36:54

Temat: Re: panele podłogowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 29 Feb 2004 02:26:54 +0100, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:

>> >> jakie panele pod?ogowe do kuchni?
>> > ====
>> > Ceramiczne (kafle).
>>
>> Raczej odradzam ceramiczne. Wszystko kruche, co na nie upadnie jest
>> stracone. Kiedy chce si? w do kuchni wej?? na bosaka, np. noc? do
>> lodówki, to zimno w stopy.
>====
>Za to s? trwa?e, po 20 latach wygl?daj? tak samo jak nowe. Natomiast panele
>od wilgoci wypacz? si? i odejd? po czasie, a korek si? wytrze i zohydnieje.
>No i to jest kuchnia, czyli czasem si? co? wyleje - jaki? wrz?tek lub gor?cy
>t?uszcz (równie? pryskaj?cy przy sma?eniu). Trzeba równie? ?ciera? od czasu
>do czsu na mokro. Dlatego preferuj? w kuchni utrzymanie czysto?ci i higieny,
>czyli ceramik?, kosztem kichania z powodu zimnych pi?t. Mam bambosze.
>
>waldek
>====
>

ja bym po 20 latach z ta sama podloga (o ile nie jest to
drewniana podloga) chyba zwariowala. Ja lubie zmainy

:)

trys

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 07:40:46

Temat: Re: panele podłogowe
Od: "andy" <andyro @ poczta. onet. pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1qfip$845$1@inews.gazeta.pl...
> > jakie panele podłogowe do kuchni?

7 rok lezą "PURMO" wyglądają jak nowe, nie narzekam a w nogi cieplej niż na
tarakocie. Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 07:56:20

Temat: Re: panele podłogowe
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Sat, 28 Feb 2004 22:51:42 +0100, na pl.rec.kuchnia, Joanna Duszczyńska
napisał(a):

> Jak często lubisz wymieniać podłogę w kuchni?
> Po 5 latach korek wygląda wyjątkowo obrzydliwie...
> Widziałam wprawdzie jedną kuchnię tak zrobioną, ale mnie zniechęciło... tam
> gdzie się chodzi jest wygnieciony i wyślizgany. Ma całkowicie zmieniony
> kolor na o wiele ciemniejszy...

Wiesz, to zależy jaki korek kupisz, moi rodzice mają podłogę z korka w
kuchni od co najmniej 15 lat i nie widać śladu jakiegokolwiek zniszczenia,
nie jest ani wyślizgany, ani nie zmienił koloru, ale oni korek kupowali
wtedy we Francji, dostali gwarancję na 20 lat. Jeśli chce się mieć korkową
podłogę w kuchni, to naprawdę trzeba się dowiedzieć gdzie można kupić
najlepszy jakościowo korek, polecam dowiedzieć się u projektantów wnętrz,
oni mają informacje o innych materiałach niż te dostępne w sklepach.

pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 07:57:53

Temat: Re: panele podłogowe
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Sat, 28 Feb 2004 18:01:20 -0000, na pl.rec.kuchnia, Hanna Burdon
napisał(a):

> Poważnie myją się równie dobrze jak normalne kafelki? Fajnie byłoby mieć
> korek w kuchni.

Myje się świetnie, nie ma śladu używania, ale jak napisałam to w innym
poście, korek jest świetnej jakości, ma 20 lat gwarancji, po conajmniej 15
latach używania, nie widać żadnych zmian

Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 08:06:29

Temat: Re: panele podłogowe
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Sun, 29 Feb 2004 02:26:54 +0100, na pl.rec.kuchnia, waldek napisał(a):


> Za to są trwałe, po 20 latach wyglądają tak samo jak nowe. Natomiast panele
> od wilgoci wypaczą się i odejdą po czasie, a korek się wytrze i zohydnieje.

Oj Waldku, to zależy jakiej jakości korek kupisz, nie będę się tu już
powtarzać, ale przeczytaj inne moje posty w tym wątku.

> No i to jest kuchnia, czyli czasem się coś wyleje - jakiś wrzątek lub gorący
> tłuszcz (również pryskający przy smażeniu). Trzeba również ścierać od czasu
> do czsu na mokro.

Korek o którym ja mówię był poddawany takim wypadkom, że potrzaskane
kafelki dawno by trzeba było wymienić, natomiast korek przeżył, wylało się
na niego wiele różnych rzeczy, od wrzątku do gorącego tłuszczu prosto z
rozgrzanej frytownicy, poza tym jest myty na mokro co drugi dzień. Nie
widzę zmian w wyglądzie na gorsze. Nie wiem teraz dokładnie jaki to korek,
musiałabym poprosić mamę, żeby sprawdziła, bo zostało jej jeszcze kilka
płytek "na wszelki wypadek", ale myślę, że to był korek z przeznaczeniem do
kuchni, specjalnie konserwowany.

> Dlatego preferuję w kuchni utrzymanie czystości i higieny,
> czyli ceramikę, kosztem kichania z powodu zimnych pięt. Mam bambosze.

Ja również preferuję utrzymanie w kuchni czystości i higieny, ale wybieram
DOBRY korek na co najmniej 15 lat, aha i nie kicham z powodu zimnych pięt,
korek jest naprawdę cieplutki ;)))

Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 10:30:19

Temat: Re: panele podłogowe
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Sat, 28 Feb 2004 10:43:41 +0100, na pl.rec.kuchnia, Shivman napisał(a):

> Żaden korek, gdyż dobry korek (wytrzymały),
> już praktycznie nie jest korkiem a syntetykiem

Korek wytrzymały nie jest syntetykiem, jest droższy, ale doskonale
przygotowany, poza tym kto robił 15 - 20 lat temu syntetyczny korek???
Weźmy na przykłąd taki korek w butelce, czy on jest syntetyczny? Czy korek
w butelce ma prawo się rozpaść, zgnić??? Nie, dlatego, że jest dobrze do
tego celu przygotowany, poza tym nie jest on syntetyczny. Nie jestem w
stanie powiedzieć teraz jak dokładnie dobry korek na podłogę jest
przygotowywany, wiem, że jest moczony w specjalnym płynie(naturalnym, mój
ojciec moczy w takim samym płynie meble na których przeprowadza się
renowacje, po to żeby je zakonserwować przed wilgocią i utwardzić, tak
można moczyć kilka miesięcy by dobrze nasiąkło)

> no i zapewne wiele droższy od
> trwalszej wykładziny np. imitującej korek ;-)

Co się bardziej opłaca, wymieniać wykładzinę co kilka lat, czy położyć
dobry korek na co najmniej 20? Aha, zapomniałam jeszcze napisać, korek
który moi rodzice mają w kuchni jest ognioodporny

Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 10:41:47

Temat: Re: panele podłogowe
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Wiesz, to zależy jaki korek kupisz, moi rodzice mają podłogę z korka w
> kuchni od co najmniej 15 lat i nie widać śladu jakiegokolwiek
zniszczenia,
> nie jest ani wyślizgany, ani nie zmienił koloru, ale oni korek kupowali
> wtedy we Francji, dostali gwarancję na 20 lat.
Ciekawe, czy za 5 lat w ciągu jednej nocy rozpadnie się w proch i pył. :-)

Hania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przepisy na sałatki
opadanie ciasta.
opadanie ciasta.
opadanie ciasta.
opadanie ciasta.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »