Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: panele podłogowe
Date: Sun, 29 Feb 2004 09:06:29 +0100
Organization: CrazySquad
Lines: 34
Message-ID: <5ipwh5lmwgiu$.uds74maqvuki$.dlg@40tude.net>
References: <c1q16n$jaq$1@inews.gazeta.pl> <c1qfip$845$1@inews.gazeta.pl>
<2...@n...onet.pl> <c1rf3s$kgo$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: ls161.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1078042009 7583 83.30.30.161 (29 Feb 2004 08:06:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Feb 2004 08:06:49 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.10.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:193407
Ukryj nagłówki
Sun, 29 Feb 2004 02:26:54 +0100, na pl.rec.kuchnia, waldek napisał(a):
> Za to są trwałe, po 20 latach wyglądają tak samo jak nowe. Natomiast panele
> od wilgoci wypaczą się i odejdą po czasie, a korek się wytrze i zohydnieje.
Oj Waldku, to zależy jakiej jakości korek kupisz, nie będę się tu już
powtarzać, ale przeczytaj inne moje posty w tym wątku.
> No i to jest kuchnia, czyli czasem się coś wyleje - jakiś wrzątek lub gorący
> tłuszcz (również pryskający przy smażeniu). Trzeba również ścierać od czasu
> do czsu na mokro.
Korek o którym ja mówię był poddawany takim wypadkom, że potrzaskane
kafelki dawno by trzeba było wymienić, natomiast korek przeżył, wylało się
na niego wiele różnych rzeczy, od wrzątku do gorącego tłuszczu prosto z
rozgrzanej frytownicy, poza tym jest myty na mokro co drugi dzień. Nie
widzę zmian w wyglądzie na gorsze. Nie wiem teraz dokładnie jaki to korek,
musiałabym poprosić mamę, żeby sprawdziła, bo zostało jej jeszcze kilka
płytek "na wszelki wypadek", ale myślę, że to był korek z przeznaczeniem do
kuchni, specjalnie konserwowany.
> Dlatego preferuję w kuchni utrzymanie czystości i higieny,
> czyli ceramikę, kosztem kichania z powodu zimnych pięt. Mam bambosze.
Ja również preferuję utrzymanie w kuchni czystości i higieny, ale wybieram
DOBRY korek na co najmniej 15 lat, aha i nie kicham z powodu zimnych pięt,
korek jest naprawdę cieplutki ;)))
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
|