Data: 2004-02-29 10:30:19
Temat: Re: panele podłogowe
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sat, 28 Feb 2004 10:43:41 +0100, na pl.rec.kuchnia, Shivman napisał(a):
> Żaden korek, gdyż dobry korek (wytrzymały),
> już praktycznie nie jest korkiem a syntetykiem
Korek wytrzymały nie jest syntetykiem, jest droższy, ale doskonale
przygotowany, poza tym kto robił 15 - 20 lat temu syntetyczny korek???
Weźmy na przykłąd taki korek w butelce, czy on jest syntetyczny? Czy korek
w butelce ma prawo się rozpaść, zgnić??? Nie, dlatego, że jest dobrze do
tego celu przygotowany, poza tym nie jest on syntetyczny. Nie jestem w
stanie powiedzieć teraz jak dokładnie dobry korek na podłogę jest
przygotowywany, wiem, że jest moczony w specjalnym płynie(naturalnym, mój
ojciec moczy w takim samym płynie meble na których przeprowadza się
renowacje, po to żeby je zakonserwować przed wilgocią i utwardzić, tak
można moczyć kilka miesięcy by dobrze nasiąkło)
> no i zapewne wiele droższy od
> trwalszej wykładziny np. imitującej korek ;-)
Co się bardziej opłaca, wymieniać wykładzinę co kilka lat, czy położyć
dobry korek na co najmniej 20? Aha, zapomniałam jeszcze napisać, korek
który moi rodzice mają w kuchni jest ognioodporny
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
|