« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-30 18:06:31
Temat: pańska skórkaWitam.
Czy ktokolwiek z Was zna przepis na pańską skórkę, bo to jakaś chyba
tajemnicza sprawa?
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-30 18:43:57
Temat: Re: pańska skórkaArchie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Witam.
> Czy ktokolwiek z Was zna przepis na pańską skórkę, bo to jakaś chyba
> tajemnicza sprawa?
Google zna
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-30 18:54:34
Temat: Re: pańska skórka
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dk349d$r5r$1@inews.gazeta.pl...
> Archie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> > Witam.
> > Czy ktokolwiek z Was zna przepis na pańską skórkę, bo to jakaś chyba
> > tajemnicza sprawa?
>
> Google zna
tak naprawdę to nie zna ;)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-30 19:29:51
Temat: Re: pańska skórka
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dk349d$r5r$1@inews.gazeta.pl...
> Archie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Google zna
Gdyby tak było to nie zawracałbym Wam głowy.
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-30 19:46:22
Temat: Re: pańska skórkaIn news:dk36vn$ti$1@atlantis.news.tpi.pl, Archie wrote:
> Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dk349d$r5r$1@inews.gazeta.pl...
>> Archie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>>
>> Google zna
>
> Gdyby tak było to nie zawracałbym Wam głowy.
> Pozdrawiam.
Nie wiem, co to jest pańska skórka, niemniej jednak przepis można znaleźć
w sieci bez większego trudu. Wklejam:
1. kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=24&hm=desery/left
"Pańska skórka II "
Składniki:
6 dkg żelatyny,
52.5 dkg cukru,
6 białek,
1 łyżka syropu różanego,
1 łyżka konfitury z róży,
10 dkg przecieru z truskawek,
4 łyżki mąki ziemniaczanej.
Sposób przyrządzenia:
150 ml wody zagotować z 50 dkg cukru i z syropem różanym, dodać
konfiturę, wymieszać. Zdjąć garnek z ognia. Do gorącego płynu dodać
żelatynę i dokładnie rozpuścić.
W dużej misce ubić białka na sztywno i dodać resztę cukru. Bardzo
powoli, cienkim strumieniem, wlać gorący syrop, ciągle ubijając. Dodać
przecier z truskawek i dobrze wymieszać. Mieszankę wylać równo na blachę
wyłożoną pergaminem, posypać mąką ziemniaczaną i odstawić do ostygnięcia
na 1 - 2 h.
Za pomocą noża zanurzonego w gorącej wodzie, a potem osuszonego,
pokroić masę na małe prostokąty. Trzymać w dużym słoiku albo w
przezroczystej folii.
2. kuchnia.serwisy.net/forum/read.php?f=8&t=158&a=2
Składniki:
Woda(1 l.), cukier(2 kg), żelatyna (2 torebki), olej (2 łyżki)
Sposób przyrządzania:
Wszystko zmięszać pożądnie aż powstanie ciągnąca się substancja. Odłożyć
na 1 godz. Następnie zamrozić i rozmrozić.
3. http://tinyurl.com/cqjg8
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-30 19:50:58
Temat: Re: pańska skórka
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dk37nh$dnp$1@inews.gazeta.pl...
> In news:dk36vn$ti$1@atlantis.news.tpi.pl, Archie wrote:
>> Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:dk349d$r5r$1@inews.gazeta.pl...
>>> Archie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>>>
>>> Google zna
>>
>> Gdyby tak było to nie zawracałbym Wam głowy.
>> Pozdrawiam.
>
> Nie wiem, co to jest pańska skórka, niemniej jednak przepis można znaleźć
> w sieci bez większego trudu. Wklejam:
>
> 1. kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=24&hm=desery/left
>
Jasne też to wcześniej znalazłem ale to albo dowcip albo celowe wprowadzenie
ludzi w błąd. Wystarczy poczytać komentarze do tego jedynego przepisu jaki
można znaleźć na google i widać, że ludzie narzekają, iż wydali pieniądze w
błoto i wyszło nie to co trzeba.
P.S. Szukałem nieco głębiej niż ten przepis i naprawdę to nie to. Ponoć
jakiś sok z ziemniaków czy cuś. Z tym, że to zdaje sie jest znane tylko w
wawie.
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-30 20:27:55
Temat: Re: pańska skórkaIn news:dk3878$5ed$1@atlantis.news.tpi.pl, Archie wrote:
> Jasne też to wcześniej znalazłem ale to albo dowcip albo celowe
> wprowadzenie ludzi w błąd. Wystarczy poczytać komentarze do tego
> jedynego przepisu jaki można znaleźć na google i widać, że ludzie
> narzekają, iż wydali pieniądze w błoto i wyszło nie to co trzeba.
> P.S. Szukałem nieco głębiej niż ten przepis i naprawdę to nie to.
> Ponoć jakiś sok z ziemniaków czy cuś. Z tym, że to zdaje sie jest
> znane tylko w wawie.
Skoro tyle się naszukałeś, to szkoda, że od razu w pierwszym poście nie
powiedziałeś, czego się doszukałeś i dlaczego ci to nie odpowiada.
Wkleiłam ci dwa przepisy, żaden ci nie odpowiada. Wkleiłam ci link do
archiwum, też ci nie odpowiada, więc pewnie i to nie to
<cytat>
Panska skorka to mieszanka melasy (albo syropu z cukru), cukru
(krystalicznego albo nierafinowanego), barwnika (np. sok z buraka albo
barwnik syntetyczny), troche octu i oleju do smazenia, czasami takze
troche masla. Gotuje sie ta mieszanke przez pare minut, troche chlodzi,
dodaje "smaku" (np. wanilii), wyciaga w dlugie kielbaski, kroi cieplym
nozem na kawalki i pakuje w pergamin. Oczywiscie skladniki moga sie
troche roznic w rozych przepisach, ale podstawa jest zawsze ta sama -
cukier w roznych formach :-)
</cytat>
Szkoda tylko, że tyle czasu straciłam.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-10-30 21:03:34
Temat: Re: pańska skórka
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dk37nh$dnp$1@inews.gazeta.pl...
> In news:dk36vn$ti$1@atlantis.news.tpi.pl, Archie wrote:
> > Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:dk349d$r5r$1@inews.gazeta.pl...
> >> Archie <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> >>
> >> Google zna
> >
> > Gdyby tak było to nie zawracałbym Wam głowy.
> > Pozdrawiam.
>
> Nie wiem, co to jest pańska skórka, niemniej jednak przepis można znaleźć
> w sieci bez większego trudu. Wklejam:
To nie takie proste :) Od lat się towarzystwo głowi nad tą recepturą i
nic... :/
To takie słłłodkie i lepiące cudo, sprzedawane przed bramami cmentarzy w
świeto razem z obwarzankami :) Kiedyś babcie sprzedawały na ulicy w
Warszawie :)
Pozdrawiam, agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-10-30 21:15:34
Temat: Re: pańska skórka
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dk3a5e$qj8$1@inews.gazeta.pl...
> Szkoda tylko, że tyle czasu straciłam.
>
> Hania
Wielkie dzięki za pomoc i wybacz, że "zmusiłem" Cię do zajmowania się akurat
tą sprawą.
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-10-30 21:27:59
Temat: Re: pańska skórka
Le dimanche 30 octobre 2005 ? 22:15:34, dans <dk3d71$k5t$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Szkoda tylko, ?e tyle czasu straci?am.
> Wielkie dzi?ki za pomoc i wybacz, ?e "zmusi?em" Ci? do zajmowania si? akurat
> t? spraw?.
To ty napisales :
> "Google zna"
>> Gdyby tak by?o to nie zawraca?bym Wam g?owy.
czyli jak mowil Mleczko : obywatelu nie pieprz bez sensu.
> Pozdrawiam.
ustaw sobie kodowanie.
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |