| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-25 11:02:31
Temat: pęczakwitam,
od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
Z góry dzięki za przeepisy
Pati
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-25 11:37:14
Temat: Re: pęczakPati napisał(a):
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
> Pati
>
>
krupnik...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-25 11:40:57
Temat: Re: pęczakUżytkownik "Pati" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dtpdg6$mf8$1@pyro.tvk.wroc.pl...
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
- Gołąbki.
- Ugotować jako normalna kasze do gulaszu
- Krupnik, wszak pęczak to krupy
- budyń
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-25 16:27:52
Temat: Re: pęczak** Pati wrote:
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam
> innych pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic
> ciekawego nie znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
No chyba bardzo smaczny do różnych sosów zamiast makaronów czy coś...
Jakieś grzybowo/śmietanowe by mi podchodziły, ew. śliwkowo coś z
drobiem czy cięższym mięskiem. :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-25 19:59:53
Temat: Re: pęczak
Pati napisał(a):
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
> Pati
Po prostu krupnik. Można zamiast ziemniaków do mięska. Jak będziesz
gotowała dodaj do wody grzybową kostke (rosół) knorra lub inny, ja
dawałem czeski.
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-26 18:34:06
Temat: Re: pęczakDnia Sat, 25 Feb 2006 12:02:31 +0100, Pati napisał(a):
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
> Pati
Przy pomocy młynka można z tego zrobić mąkę, a mąką już sobie jakoś
poradzisz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-05-02 19:38:25
Temat: Re: pęczak
"Pati" <p...@o...pl> wrote in message
news:dtpdg6$mf8$1@pyro.tvk.wroc.pl...
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
> Pati
He..he, jak na polską potrawę główną, to macie nikłą wiedzę. Po za
krupnikiem i krupami do różnych gulaszy i z mlekiem jadałem bardzo często
leguminę z pęczaku: Pęczak ugotowany na sypko, słabo osolony. Pod koniec
gotowania dodaje się śliwki węgierki wędzone, masło i miesza, słodzi się
(jeżeli cała ilość będzie zjedzona jednorazowo) lub na słodzi się na
talerzu. Można nalać śmietany z cukrem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |