« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-26 13:52:11
Temat: Re: pesto&rokpolrokpol w pesto? pierwsze slysze...
orzechy piniowe, czosnek, bazylia, oliwa i bardzo duzo swiezo
startego parmezanu - tak
co do fondue, to moze podeszwa wynika ze zbyt gwaltownego
gotowania ( a to wlasciwi nie powinno sie gotowac tylko
podgrzewac i i to delikatnie)
Krysia
>Czy kto? z Was robi? kiedy? pesto?
>W jakiej formie dodaje si? tam rokpola?
>I jeszcze jedno. Czy da si? zrobi? dobre fondue z rokpola, ?eby nie
>przypomina?o podeszwy?
>
>Mysza
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-26 13:59:53
Temat: pesto&rokpolCzy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
przypominało podeszwy?
Mysza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 17:43:26
Temat: Re: pesto&rokpol
----- Original Message -----
From: Ewa Starzyk <e...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, June 26, 2001 3:59 PM
Subject: pesto&rokpol
> Czy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
> W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
> I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
> przypominało podeszwy?
>
> Mysza
Myszko - ekspertem od pesto nie jestem, bo cosik mi nie wychodzi, albo moze
nie lubie jednak tego smaku - ale jedno wiem na pewno - rokpola tam sie
zadna miara nie daje - jeno parmezan.
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 20:37:06
Temat: Re: pesto&rokpolEwa Starzyk <e...@p...onet.pl> wrote:
> Czy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
> W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
Nie dodaje się. Do pesto dodaje się parmezanu.
> I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
> przypominało podeszwy?
Z samego rokpola nie wyjdzie, ale można np. poeksperymentować i dodać
odrobinę sera pleśniowego do normalnego fondue serowego.
Anetek
--
....
.' .. `. A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta
:`.__.': Anything is good and useful if it's made of chocolate.
`....'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 17:32:46
Temat: Re: pesto&rokpol
Krysia Thompson wrote:
> rokpol w pesto? pierwsze slysze...
oczywi?cie, aee nie rokpol tylko jaki? lepszy gatunek, ale opr?cz wersji
z parmezanem widzia?am i tak? i to dzia?a, tzn jest dobre.
dzi?ki
Mysza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |