Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pesto&rokpol

Grupy

Szukaj w grupach

 

pesto&rokpol

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-26 13:52:11

Temat: Re: pesto&rokpol
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

rokpol w pesto? pierwsze slysze...

orzechy piniowe, czosnek, bazylia, oliwa i bardzo duzo swiezo
startego parmezanu - tak

co do fondue, to moze podeszwa wynika ze zbyt gwaltownego
gotowania ( a to wlasciwi nie powinno sie gotowac tylko
podgrzewac i i to delikatnie)

Krysia

>Czy kto? z Was robi? kiedy? pesto?
>W jakiej formie dodaje si? tam rokpola?
>I jeszcze jedno. Czy da si? zrobi? dobre fondue z rokpola, ?eby nie
>przypomina?o podeszwy?
>
>Mysza
>

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-26 13:59:53

Temat: pesto&rokpol
Od: Ewa Starzyk <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
przypominało podeszwy?

Mysza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-26 17:43:26

Temat: Re: pesto&rokpol
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: Ewa Starzyk <e...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, June 26, 2001 3:59 PM
Subject: pesto&rokpol


> Czy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
> W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
> I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
> przypominało podeszwy?
>
> Mysza
Myszko - ekspertem od pesto nie jestem, bo cosik mi nie wychodzi, albo moze
nie lubie jednak tego smaku - ale jedno wiem na pewno - rokpola tam sie
zadna miara nie daje - jeno parmezan.
Herbatka

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-26 20:37:06

Temat: Re: pesto&rokpol
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

Ewa Starzyk <e...@p...onet.pl> wrote:
> Czy ktoś z Was robił kiedyś pesto?
> W jakiej formie dodaje się tam rokpola?
Nie dodaje się. Do pesto dodaje się parmezanu.

> I jeszcze jedno. Czy da się zrobić dobre fondue z rokpola, żeby nie
> przypominało podeszwy?
Z samego rokpola nie wyjdzie, ale można np. poeksperymentować i dodać
odrobinę sera pleśniowego do normalnego fondue serowego.

Anetek
--
....
.' .. `. A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta
:`.__.': Anything is good and useful if it's made of chocolate.
`....'

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-28 17:32:46

Temat: Re: pesto&rokpol
Od: Ewa Starzyk <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Krysia Thompson wrote:

> rokpol w pesto? pierwsze slysze...

oczywi?cie, aee nie rokpol tylko jaki? lepszy gatunek, ale opr?cz wersji
z parmezanem widzia?am i tak? i to dzia?a, tzn jest dobre.

dzi?ki
Mysza

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatki bez majonezu
winniczki?
Zupy z Pudliszek
Pomidorówka - temat oklepany, ale...
Boczniaki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »