| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-16 12:50:35
Temat: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?Witam!
mam pieczeń wołową i chciałaby ją jakoś przyrządzić na specjalną kolację :)
nie mam pomysłu, znalazłam taką marynatę, i co dalej? do piekarnika?
Czy to nie za mało/
bardzo dzięuje za sugestie
oto marynatka:
Marynata do mies czerwonych:
2 szkl. maslanki
duza, drobno posiekana cebula
cwierc lyzeczki mielonych gozdzikow
pokruszony listek laurowy
po pol lyzeczki: startej galki muszkatolowej,suszonego tymianku i
mielonego pieprzu
Wszystkie skladniki wymieszac, zalac mieso, zostawic na 2-3 dni w chlodnym
miejscu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-16 13:49:45
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
Użytkownik "Meg" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cps0ic$koe$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> mam pieczeń wołową i chciałaby ją jakoś przyrządzić na specjalną kolację
:)
> nie mam pomysłu, znalazłam taką marynatę, i co dalej? do piekarnika?
> Czy to nie za mało/
> bardzo dzięuje za sugestie
> oto marynatka:
>
> Marynata do mies czerwonych:
> 2 szkl. maslanki
> duza, drobno posiekana cebula
> cwierc lyzeczki mielonych gozdzikow
> pokruszony listek laurowy
> po pol lyzeczki: startej galki muszkatolowej,suszonego tymianku i
> mielonego pieprzu
> Wszystkie skladniki wymieszac, zalac mieso, zostawic na 2-3 dni w
chlodnym
> miejscu.
>
Marynata może być, tylko ta gałka mi jakoś nie leży. Ja to bym jeszcze to
mięsko w marynacie przycisnęła czymś i obracała. A przed pieczeniem
naszpikowałabym słoninką. A te słupki słoninki do szpikowania to bym
obtoczyła w soli i pieprzu coby mięsko było bardziej smaczyste.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-16 20:36:24
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> napisał w wiadomości
news:cps3r8$6q9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> >>> > >
> Marynata może być, tylko ta gałka mi jakoś nie leży. Ja to bym jeszcze to
> mięsko w marynacie przycisnęła czymś i obracała. A przed pieczeniem
> naszpikowałabym słoninką. A te słupki słoninki do szpikowania to bym
> obtoczyła w soli i pieprzu coby mięsko było bardziej smaczyste.
> Pozdrówka - Agnieszka
oo słupki ze słoniny do wolowego? nie robiłąm tak nigdy, czyli mam pociąć
słoninkę a potem nakłuć i wbić? i tak upiec?
dziękuję
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-16 20:55:14
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
Le jeudi 16 décembre 2004 ŕ 21:36:24, vous écriviez :
>> A te słupki słoninki do szpikowania to bym
>> obtoczyła w soli i pieprzu coby mięsko było bardziej smaczyste.
>> Pozdrówka - Agnieszka
> oo słupki ze słoniny do wolowego? nie robiłąm tak nigdy, czyli mam pociąć
> słoninkę a potem nakłuć i wbić? i tak upiec?
Tylko bez soli... "wolowinka" wcale sie nie robi "smaczysta" od soli.
(To takie dzikie prawo buszu)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-17 06:45:11
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:5788976751$20041216215516@ewcia.kloups...
>
> Le jeudi 16 décembre 2004 ŕ 21:36:24, vous écriviez :
>
> >> A te słupki słoninki do szpikowania to bym
> >> obtoczyła w soli i pieprzu coby mięsko było bardziej smaczyste.
> >> Pozdrówka - Agnieszka
>
>
> > oo słupki ze słoniny do wolowego? nie robiłąm tak nigdy, czyli mam
pociąć
> > słoninkę a potem nakłuć i wbić? i tak upiec?
>
> Tylko bez soli... "wolowinka" wcale sie nie robi "smaczysta" od soli.
> (To takie dzikie prawo buszu)
>
>
A ja tam zawsze solę tę słoninkę. Nie soli się polędwicy przed smażeniem. Co
do innej wołowiny to normalnie. Ja tak uważam.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-17 11:09:07
Temat: Re: pieczeń wołowa - jak ja przyrządzić aby mile zaskoczyć gościa ?
> A ja tam zawsze solę tę słoninkę. Nie soli się polędwicy przed smażeniem. Co
> do innej wołowiny to normalnie. Ja tak uważam.
> Pozdrówka - Agnieszka
>
ostatnie na jednej z kulinarnych audycji w tv(jest ich kilka wiec nie
wsppomne na ktorej) glowny kucharz polak( co to byl oprocz mistrza
kuchni ktorego zupelnie nie rozumialem) dementowal ze sie nie soli i
solil....
czyli sa dwie szkoly....
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |