« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-11 09:20:02
Temat: pieczywo kukurydzianeNiedawne rozważania o zakalcu chyba miały jakiś
wpływ na moj kukurydziany debiut :-)
Wybralam najprostsze ciasto:
- dwa jajka,
- dwie lyzeczki proszku do pieczenia,
- dwia lyzki mleka w proszku,
- dwie szklanki wody,
- mąki kukurydzianej tyle, żeby ciasto mialo gestosc smietany.
No i upieklam. Pachnialo pieknie, wyglada ladnie (takie zolciutkie :-))
A w srodku zakalec na palec :-(
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-11 09:30:29
Temat: Re: pieczywo kukurydziane
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3DF70342.7DDFC98D@people.pl...
> Niedawne rozważania o zakalcu chyba miały jakiś
> wpływ na moj kukurydziany debiut :-)
[ciach]
> No i upieklam. Pachnialo pieknie, wyglada ladnie (takie zolciutkie :-))
> A w srodku zakalec na palec :-(
To już wiesz, jak wygląda zakalec :-))
Nie martw się, następnym razem się uda. Może za krótko piekłaś?
Pozdrawiam, Stokrotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 10:09:52
Temat: Re: pieczywo kukurydziane"Maria Maciąg" wrote:
> > Niedawne rozważania o zakalcu chyba miały jakiś
> > wpływ na moj kukurydziany debiut :-)
> [ciach]
> > No i upieklam. Pachnialo pieknie, wyglada ladnie (takie zolciutkie :-))
> > A w srodku zakalec na palec :-(
> To już wiesz, jak wygląda zakalec :-))
Lubie zakalce, ale zawsze to jednak jakis dyshonor ;-)
> Nie martw się, następnym razem się uda. Może za krótko piekłaś?
Może. Piekłam 40 min w temperaturze 200 stopni i z wierzchu było
już bardzo ładnie upieczone.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 10:26:47
Temat: Re: pieczywo kukurydziane
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3DF70EF0.F4F70921@people.pl...
> Lubie zakalce, ale zawsze to jednak jakis dyshonor ;-)
Eeee, tam - od razu dyshonor. Kolejne doświadczenie :-)
>Piekłam 40 min w temperaturze 200 stopni i z wierzchu było
> już bardzo ładnie upieczone.
Ja w razie watpliwości, wyłączam górną grzałkę w piecyku i
dopiekam tylko dół...ale o tym z pewnością dobrze wiesz :-)
Stokrotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |