« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-05 10:39:04
Temat: pierogi leniwejak je zrobić?
dziekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-05 14:35:38
Temat: Re: pierogi leniwehttp://www.kulinaria.pl/kategorie.asp?nr=4
Kulinaria - Przepisy - Dania bezmięsne | Przepisy | Dania | bezmięsne |
Przepisy | Danie | tygodnia | Hit | miesiąca | specjalną | okazję | Nasze |
przepisy | Coś | ząb | Dania | bezmięsne | Dania
http://www.kuchnia.3miasto.pl/all_p.htm
Potrawy na litere P - Spis : Wirtualna Kuchnia Polska | litere | Spis |
Wirtualna | Kuchnia | Polska | Pachadi | buah | nanas | ananas | ostro |
Warzywa | owoce | Paczki | lilii | Owoce | morza
http://www.kuchnia.3miasto.pl/all_l.htm
Potrawy na litere L - Spis : Wirtualna Kuchnia Polska | litere | Spis |
Wirtualna | Kuchnia | Polska | L.A. | Cocktail | przepis | j.angielskim |
Drinki | alkoholowe | Jolla | Cocktail | przepis
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5505.htm
KULEBIAK ZE SLODKA KAPUSTA W CIESCIE KRUCHYM - Maczne,ziemniaki,ryz :
Wirtualna Kuchnia Polska | SLODKA | KAPUSTA | CIESCIE | KRUCHYM |
Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia | Polska | Kulebiak
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2533.htm
LENIWE PIEROGI Z POZIOMKAMI - Maczne,ziemniaki,ryz : Wirtualna Kuchnia
Polska | PIEROGI | POZIOMKAMI | Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia |
Polska | Kulebiak | slodka | kapusta | ciescie
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5509.htm
LIBANSKIE BABECZKI Z MIESEM - Maczne,ziemniaki,ryz : Wirtualna Kuchnia
Polska | BABECZKI | MIESEM | Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia |
Polska | Leniwe | pierogi | poziomkami | Lista | potraw
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2642.htm
PIEROGI DROZDZOWE Z SEREM I TRUSKAWKAMI LUB POZIO - Maczne,ziemniaki,ryz :
Wirtualna Kuchnia Polska | DROZDZOWE | SEREM | TRUSKAWKAMI | LUB | POZIO |
Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2643.htm
PIEROGI LENIWE 1 - Maczne,ziemniaki,ryz : Wirtualna Kuchnia Polska | LENIWE
| Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia | Polska | Pierogi | drożdżowe |
serem | truskawkami | lub | pozio | Lista
http://www.kuchnia.3miasto.pl/4454.htm
PIEROGI LENIWE 2 - Maczne,ziemniaki,ryz : Wirtualna Kuchnia Polska | LENIWE
| Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia | Polska | Pierogi | leniwe |
Lista | potraw | grupy: | Mączneziemniakiryż
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2644.htm
PIEROGI MIESNE Z POMIDORAMI - Maczne,ziemniaki,ryz : Wirtualna Kuchnia
Polska | MIESNE | POMIDORAMI | Maczneziemniakiryz | Wirtualna | Kuchnia |
Polska | Pierogi | leniwe | Lista | potraw | grupy:
Liczba trafień: 11 Czas wyszukiwania: 0 sek. Strony:[2-11]
--
Krzysztof Lis
www.restauracja.net.pl
www.hotel.biz.pl
www.infostar.com.pl
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:95lvua$l6k$1@zeus.man.szczecin.pl...
> jak je zrobić?
> dziekuje
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 18:16:33
Temat: Odp: pierogi leniwe
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:95lvua$l6k$...@z...man.szczecin.pl...
> jak je zrobić?
> dziekuje
Klasycznych, prawdziwych leniwych nie lubie i nie robie ...
Jakos tak przyjely sie u mnie w domu kluski kladzione z serka
homogenizowanego. Jakis taki sentyment do nich czuje, od kiedy moj maz
(jeszcze wtedy nie maz i daleko mu bylo do tego) powiedzial, ze leniwe robie
duzo lepsze nawet niz jego mama ... no i tak zostalo.
A robi sie je bardzo prosto:
(Proporcje na faceta, ktory je bardzo lubi (ale wcale nie jest wielki -
wrecz odwrotnie))
biore 2 serki homogenizowane Danona (podobno z nich wychodza najlepsze)
mieszam z jajkiem
potem dokladnie mieszam z ok.4 lyzkami maki pszennej (takie spore te lyzki,
ale bez przesady, czesto zalezy to od maki) i z 1 plaska lyzka maki
ziemniaczanej, odstawiam na jakies 15-20 min i wrzucam lyzka na wrzaca,
lekko osolona wode (tzn nabieram tak, zeby na boku lyzki byl taki "walek"
ciasta i zanurzam to w wodzie) - gotuja sie ok 3 min po wyplynieciu (ja
czasami gotuje dluzej, bo zawsze mi sie wydaje ze beda surowe).
Podaje okraszone z buleczka z maselkiem i smietana z cukrem i cukrem
waniliowym.
Smacznego,
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |