Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza

Grupy

Szukaj w grupach

 

pizza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 8


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-04-19 13:37:34

Temat: pizza
Od: "ARO" <n...@k...harvesterow> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Ja jebie, ale beznadziejna grupa. Same pseudo-zydy jakies, albo frustraci -
poeci... jezu... a tylko przepisu na dobry spod do pizzy szukalem. Ide sobie
stad...

Zegnam czule.

--
aro - nie dobre i drogie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-04-19 13:48:24

Temat: Re: pizza
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 19 Apr 2008 15:37:34 +0200, ARO napisał(a):

> Ja jebie

W sumie nic tu nie zmienisz i tak na lepsze, biorąc pod uwagę twój sposób
wyrażania się.
A dobry spód do pizzy jest w przygotowaniu prosty jak budowa cepa - dziwię
się, że w ogóle szukasz, wystarczy podstawowa wiedza o cieście drożdżowym.


--
XL wiosenna :-)

Mój serwer to news.gazeta.pl (bez przekierowań przez inne), email
i...@g...pl., podany także w nagłówku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-04-19 13:51:16

Temat: Re: pizza
Od: rAzor <r...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

ARO pisze:
> Witam.
>
> Ja jebie, ale beznadziejna grupa. Same pseudo-zydy jakies, albo frustraci -
> poeci... jezu... a tylko przepisu na dobry spod do pizzy szukalem. Ide sobie
> stad...
>
> Zegnam czule.

wykórviaj TEMA KÓRVO

--
"Możliwość wypowiadania się na forum nie jest prawem, jest przywilejem."
- z regulaminu forum na www Platformy Ob.

Czytam posty Kaweckiego. Codzienność dostarcza tak mało przykładów
głupoty i absurdu, ze jakoś te niedobory trzeba uzupełniać.

Czy można być bardziej antysemickim od żyda praktykującego antysemityzm
w celach zarobkowych?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-04-19 13:55:13

Temat: Re: pizza
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

ARO pisze:
> Ja jebie, ale beznadziejna grupa. Same pseudo-zydy jakies, albo
frustraci -
> poeci... jezu... a tylko przepisu na dobry spod do pizzy szukalem. Ide sobie
> stad...

A wystarczyło przejrzeć google, o cieście do pizzy było chyba milion razy.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-04-19 14:37:27

Temat: Re: pizza
Od: "Feahisim" <h...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

ARO wrote:
> Witam.
>
> Ja jebie,

Kolejny parszywiec do plonkownicy;
ale robi się coraz czyściej.


Feah

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-04-19 14:57:33

Temat: Re: pizza
Od: rAzor <r...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

Feahisim pisze:

> Kolejny parszywiec do plonkownicy;


nie pokłóci sie z twoją rodziną? Jakiś taki pretensjonalny jest

--
"Możliwość wypowiadania się na forum nie jest prawem, jest przywilejem."
- z regulaminu forum na www Platformy Ob.

Czytam posty Kaweckiego. Codzienność dostarcza tak mało przykładów
głupoty i absurdu, ze jakoś te niedobory trzeba uzupełniać.

Czy można być bardziej antysemickim od żyda praktykującego antysemityzm
w celach zarobkowych?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-04-19 17:23:35

Temat: Re: najlepszy spód do pizzy
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 19 Apr 2008 19:25:12 +0200, TikiStasiu napisał(a):

> mieszamy gorącą wodę
> z drożdżami

Najlepiej wrzątek - efekt pewniejszy, bo drożdże to żywe istoty i bardzo
lubią wysokie temperatury :-P
--
XL wiosenna :-)

Mój serwer to news.gazeta.pl (bez przekierowań przez inne), email
i...@g...pl., podany także w nagłówku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2008-04-19 17:25:12

Temat: najlepszy spód do pizzy
Od: TikiStasiu <t...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

100 gramów mąki
5 gramów drożdży
woda

z jednej setki placek bardzo cienki
100 gramów to jedna pizza

1kg = 10 x 100 gramół
i 50 gramów drożdży

wychodzi z tego 10 pic na mega
mega pizzową imprezę

robimy tak
mieszamy gorącą wodę
z drożdżami
na 100 gramów mąki
czubatą łyżeczkę cukru pudru
zostawiamy żeby zaczyn trochę się zrobił
woda ma być mocno ciepła
potem wyrabiamy ciasto
dzielimy na porcje

blachę smarujemy tłuszczem
wałkujemy setkę bardzo cienko
i rozkładamy na blasze
natłuszczonej

smarujemy sosem pomidorowym
nie jakimś obleśnym keczupem

nakładamy własną pastę cebulowo-pieczarkową
nakładamy ser

nakładamy co chcemy

pieczemy 10 minut w 180 do 200 stopniach
aha polewamy oliwą zanim wsadzimy do piekarnika
po wyciągnięciu jeszcze możemy więcej
polać to oliwą

good luck
ps. to jest przepis na cieniutkie pizze
bardzo fajne

kumpel raz upiekł takiego knedela mega grubego
że ja pitol - ale jak z jednej blachy chcesz
wykarmić pułk to trzeba piec mega grube ciacho
a jak chcesz się bawić i bawić i bawić
i kszątać i kszątać i kszątać - na imprezie np.
no rób dużo ciękich pic
takich właśnie jak opisałem

hej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: POLSKA TYLKO DLA ŻYDÓW
najlepszy deser
GOTOWANIE EWUNI...
Pytanie laika - obtaczanie w mące
moje zdjęcia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »