Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia placki ziemniaczne a'la gofry

Grupy

Szukaj w grupach

 

placki ziemniaczne a'la gofry

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-13 19:35:45

Temat: placki ziemniaczne a'la gofry
Od: "Neeea" <n...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

całkiem mniam mniam są

Składniki:

30 dag ziemniaków
cebula
2 jajka
2-3 łyżki mąki
1/3 szklanki mleka
przyprawy jakie kto lubi


Ziemniaki ugotować i gorące przecisnąć przez praskę lu zmielić. Ostudzić,
dodać żółtka, obraną, startą cebulę, mąkę i mleko. Dokładnie wymieszać.
Doprawić przyprawami. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Nakładać
do suchej gofrownicy i piec do zrumienienia.
smacznego

Pozdroofka
Neeea




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-13 20:32:12

Temat: Re: placki ziemniaczne a'la gofry
Od: "almada" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Neeea" <n...@p...wp.pl> wrote in message
news:9nr1s6$cd2$1@news.tpi.pl...
> całkiem mniam mniam są
>
> Składniki:
>
> 30 dag ziemniaków
> cebula
> 2 jajka
> 2-3 łyżki mąki
> 1/3 szklanki mleka
> przyprawy jakie kto lubi
>
>
> Ziemniaki ugotować i gorące przecisnąć przez praskę lu zmielić. Ostudzić,
> dodać żółtka, obraną, startą cebulę, mąkę i mleko. Dokładnie wymieszać.
> Doprawić przyprawami. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek.
Nakładać
> do suchej gofrownicy i piec do zrumienienia.
> smacznego
>
> Pozdroofka
> Neeea
>
>
>
>
Jadlam cos podobnego z Irlandii. Jest bardzo smaczne...Niestety podano mi to
z frytkami i octem.:(((((((

pozdr.
almada



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bef & gulasz
Coś szybkiego!
co to jest praska???
Zielone placki ziemniaczne???
..chcesz zabłysnąć zrób strusia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »