« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-27 10:43:26
Temat: polecam!Witam.
Zaglądam tu od czasu do czasu szukając czegoś co pozwoli pożywić rodzinę , a
jednocześnie nie każe siedzieć długo w kuchni. Z wdzięczności polecam coś co
u mnie funkcjonuje jako "bałagan". Szybko się robi a pyszne, że hej !
Truskawki pokroić (ale nie drobno) skropić dobrym alkoholem. W dużej misce
ubić dobrą ( prawdziwą !) śmietanę. Do śmietany włożyć truskawki i dużo
pokruszonych, białych bez ( bezów? ). Ostrożnie wymieszać. W celach
reprezentacyjnych włożyć w miseczki i przybrać melisą, ale można też w
zgodzie , ze wspólnej miski, byle łyżek nie było za dużo. Polecam.
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-27 11:29:27
Temat: Re: polecam!> > pokruszonych, białych bez ( bezów? > >
>
Śpieszę donieść (gdyż wiele osób popełnia ów błąd), iż beza jest rodzaju
żeńskiego, tak więc w liczbie mnogiej jest to np. 5 bez, nie bezów.
A tak przy okazji Twój przepis jest tym czego szukałam. Od tygodnia leży u
mnie spory worek bezów, które dostałam od koleżanki i jakoś nikt się na nie nie
rzuca, a teraz już wiem co będzie dzisiaj na deser.
DZĘKUJĘ i POZDRAWIAM SMACZNIE!!!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 11:53:10
Temat: Re: polecam!
Użytkownik <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:718b.00005e8a.3d1af716@newsgate.onet.pl...
> > > pokruszonych, białych bez ( bezów? > >
> >
> Śpieszę donieść (gdyż wiele osób popełnia ów błąd), iż beza jest rodzaju
> żeńskiego, tak więc w liczbie mnogiej jest to np. 5 bez, nie bezów.
> A tak przy okazji Twój przepis jest tym czego szukałam. Od tygodnia leży
u
> mnie spory worek bezów.......
hahaha...
Asia :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 12:43:17
Temat: Re: polecam!On Thu, 27 Jun 2002 13:53:10 +0200, "asia" <a...@w...pl>
wrote:
>
>Użytkownik <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:718b.00005e8a.3d1af716@newsgate.onet.pl...
>> > > pokruszonych, białych bez ( bezów? > >
>> >
>> Śpieszę donieść (gdyż wiele osób popełnia ów błąd), iż beza jest rodzaju
>> żeńskiego, tak więc w liczbie mnogiej jest to np. 5 bez, nie bezów.
>> A tak przy okazji Twój przepis jest tym czego szukałam. Od tygodnia leży
>u
>> mnie spory worek bezów.......
>
>hahaha...
>
>Asia :-)
>
hehehehehehehe
Trysia, u mnie poza tym bezy dluzej niz godzine nie poleza...
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 14:40:23
Temat: Re: polecam!Użytkownik <r...@p...onet.pl>
> Śpieszę donieść (gdyż wiele osób popełnia ów błąd), iż beza jest rodzaju
> żeńskiego, tak więc w liczbie mnogiej jest to np. 5 bez, nie bezów.
> spory worek bezów
To zamierzone? :-)
--
Pozdrawiam
Asia Słocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 15:21:20
Temat: Re: polecam!On Thu, 27 Jun 2002 15:23:35 GMT, "Iwona Malek" <i...@c...at>
wrote:
>A ja prosze podpowiedzcie mi jak sie suszy bezy, mi wychodza zawsze takie
>upieczone na zloto i gumowe w srodku pomimo ze je ogrzewam w piekarniku na
>najnizszym poziomie ciepla
>
>Kaczucha
>
znaczy dalej jest im za cieplo i za krotko byly w piekarniku.
a czy bijesz je tak dlugo az nie ma sladu cukru?
piekarnik ma byc ogrzany (tak do 100 stopni, potem kompletnie
przygaszony, minimum, jesli tak masz i dalej do kitu, to uchyl
drzwi do piecyka. tak za 2-3 godziny powinny byc OK
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 15:23:35
Temat: Re: polecam!A ja prosze podpowiedzcie mi jak sie suszy bezy, mi wychodza zawsze takie
upieczone na zloto i gumowe w srodku pomimo ze je ogrzewam w piekarniku na
najnizszym poziomie ciepla
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-27 19:11:24
Temat: Re: polecam!
Iwona Malek wrote:
>
> A ja prosze podpowiedzcie mi jak sie suszy bezy, mi wychodza zawsze takie
> upieczone na zloto i gumowe w srodku pomimo ze je ogrzewam w piekarniku na
> najnizszym poziomie ciepla
>
> Kaczucha
Zrob bezy wg mojego przepisu, to beda takie wlasnie, nie gumowe, tylko
szklaki, pelne suchej pianki w srodku. Tylko rob dokladnie bez zmian, a
gwarantuje, ze ci wyjda.
Magdalena Bassett
http://groups.google.com/groups?q=bezy+bez+pudla+aut
hor:bassett&hl=en&lr=&ie=UTF-8&selm=3A030DBC.475950E
3%40west.net&rnum=1
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 10:27:38
Temat: Re: polecam!Dziekuje bardzo, przepisik juz w mojej bazie a bezy zapewne sprobuje w
sobote, napisze jak wyszly
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-28 11:12:27
Temat: Re: polecam!anna <a...@g...pl> napisał(a):
> Witam.
> Zaglądam tu od czasu do czasu szukając czegoś co pozwoli pożywić rodzinę , a
> jednocześnie nie każe siedzieć długo w kuchni. Z wdzięczności polecam coś co
> u mnie funkcjonuje jako "bałagan".
Eaton Mess!!!
iza/izasow
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |