« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-14 11:44:46
Temat: pomidorowaZrobilam w niedziele zupe pomidorowa i pewnie ameryki nie odkrylam, ale mi
bardzo smakowala, wiec sie dziele:
To było na 2 osoby:
troche wody (ok 1/2 szkl)
butelka (0,3) soku pomidorowego
kostka rosolowa
pomidor
papryka czerwona, sol
ziola: prowansalskie, oregano
czosnek roztarty (1 zabek, ale moze byc wiecej)
drobne grzaneczki z chleba
starty ser zólty + parmezan
To troche wody zagotowalam z kostka rosolowa, wlalam sok pomidorowy ,
pokrojonego drobniutko pomidora, czosnek, ziola, troche soli i papryki
czerwonej, czyli generalnie wszystko oprocz grzanek i sera. Kiedy wszystko
sie troszke pogotowalo na malym ogniu zabielilam smietana z odrobina maki
(ale to oczywiscie niekonieczne).
Wlalam na talerz, posypalam najpierw grzaneczkami, a potem serem. Wlasciwie
to mozna bylo jeszcze zapiec, ale serek (ementaler) i tak sie roztopil
ladnie. Bylo naprawde bardzo dobre :))) szczegolnie na tle takiej jednej
zupy pomidorowej, na ktora sie skusilam, ale udalo mi sie zjesc tylko po,
talerz ... a tak koachalam pomidorowki :)))
Pozdrawiam,
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |