| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-09-21 18:29:48
Temat: Re: potrawy z krabow i rakow?"Przemodar" <p...@o...pl> wrote in message
news:dgrgao$pvg$1@main.viknet.pl...
> W cywilizowanych stronach nawet homary wrzuca się do wrzątku dopiero po ogłuszeniu.
> Widać gdzieś w świecie jeszcze pokutują barbarzyńskie zwyczaje...
Hmm... Mieszkam w cywilizowanych stronach i nikt praktycznie tego nie czyni. A tak
na marginesie to widziales kiedys homara..? Jak go ogluszyc bez roztrzaskania mu
glowy na maz to doprawdy nie wiem. Czesto sie homarowi podcina kregoslup - pod
grzbietowa luska - ostrym czubatym nozem ale mam niejasne przeczucie, ze zadaje mu
sie wiecej bolu w ten sposob - szczegolnie robiac to po amatorsku - niz przy
wrzuceniu go do wrzatku. Wrzucac nalezy glowa do przodu i to wszystko. Niektore
przepisy polecaja masowania grzbietu homara przed ugotowaniem co ponoc wprowadza go w
"trans" i rozluznia mu miesnie, ale to chyba przesada...
Proba ogluszenia "blue crab" spotka sie z takim samym powodzeniem jak proba
trzasniecia drzwiami obrotowymi, gdyz kraby te mieszkaja w bardzo grubej skorupie.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Motorcycling is a giant game of 'Mine's Bigger Than Yours!'><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |