Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia potrawy z krabow i rakow?

Grupy

Szukaj w grupach

 

potrawy z krabow i rakow?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-09-21 18:29:48

Temat: Re: potrawy z krabow i rakow?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> szukaj wiadomości tego autora

"Przemodar" <p...@o...pl> wrote in message
news:dgrgao$pvg$1@main.viknet.pl...
> W cywilizowanych stronach nawet homary wrzuca się do wrzątku dopiero po ogłuszeniu.

> Widać gdzieś w świecie jeszcze pokutują barbarzyńskie zwyczaje...

Hmm... Mieszkam w cywilizowanych stronach i nikt praktycznie tego nie czyni. A tak
na marginesie to widziales kiedys homara..? Jak go ogluszyc bez roztrzaskania mu
glowy na maz to doprawdy nie wiem. Czesto sie homarowi podcina kregoslup - pod
grzbietowa luska - ostrym czubatym nozem ale mam niejasne przeczucie, ze zadaje mu
sie wiecej bolu w ten sposob - szczegolnie robiac to po amatorsku - niz przy
wrzuceniu go do wrzatku. Wrzucac nalezy glowa do przodu i to wszystko. Niektore
przepisy polecaja masowania grzbietu homara przed ugotowaniem co ponoc wprowadza go w

"trans" i rozluznia mu miesnie, ale to chyba przesada...

Proba ogluszenia "blue crab" spotka sie z takim samym powodzeniem jak proba
trzasniecia drzwiami obrotowymi, gdyz kraby te mieszkaja w bardzo grubej skorupie.

--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Motorcycling is a giant game of 'Mine's Bigger Than Yours!'><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

winogrona
piaskowe ze śliwkami??
Żydowskie ciasto ze śliwkami - prośba o przepis
sos śmietanowy
pstrag w folii

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »