« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-13 09:28:17
Temat: powrot do natury?Białka z jaj kurzych niszczą bakterie i wirusy, mogą konserwować żywność i
koić ból nowotworowy. Polscy naukowcy już wiedzą, jak skłonić kury, by
znosiły jaja o większej zawartości tych aktywnych białek.
http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2126097.html?
nltxx=1000621&nltdt=2004-06-12-02-04
Tylko kiedy ten durny Zachod i Hameryka zmadrzeja.. no bo my, to dopiero w
slad za nimi.. tacy juz jestesmy, niestety :(
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-13 09:50:16
Temat: Re: powrot do natury?Barbara Czaplicka wrote:
> Tylko kiedy ten durny Zachod i Hameryka zmadrzeja..
Co masz na myśli, konkretnie? Bo lizozym jest już od dość dawna używany
jako konserwant także na durnym Zachodzie, o ile mi wiadomo. Jego kod to
E1105.
Przed upowszechnieniem się syntetycznych antybiotyków leczono nim
infekcje bakteryjne.
Nic nowego pod słońcem...
Nessie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-13 17:32:58
Temat: Re: powrot do natury?> Białka z jaj kurzych niszczą bakterie i wirusy, mogą konserwować żywność i
> koić ból nowotworowy. Polscy naukowcy już wiedzą, jak skłonić kury, by
> znosiły jaja o większej zawartości tych aktywnych białek.
> http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2126097.html?
nltxx=1000621&nltdt=2004-
06-12-02-04
>
> Tylko kiedy ten durny Zachod i Hameryka zmadrzeja.. no bo my, to dopiero w
> slad za nimi.. tacy juz jestesmy, niestety :(
> Barbara
>
> --
> Jajo mądrzejsze ....od naukowców. Nie daje się inżynierii genetycznej !
Wątpliwości prof. Świerczewskiej potwierdzają tylko, że środowisko naukowe w
kwestii "ingerencji w naturę" też jest podzielone. Pozdrawiam. Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |