| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-22 10:47:22
Temat: prazona celulaWitam wszystkich,
jestescie tak imponujaco oblatani w kulinarnych tematach, ze na pewno
bedziecie znali odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:
JAK DOMOWYM SPOSOBEM SPREPAROWAC CEBULE, ZEBY UZYSKAC CHRUPIACE WIORKI,
DOSTEPNE W SKLEPACH I FAST FOODACH????????
Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!
Pozdrawiam serdecznie!
Aska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-22 11:14:04
Temat: Re: prazona celulaUżytkownik "Joanna Wojtowicz" <j...@p...pl> napisałi
> Witam wszystkich,
> jestescie tak imponujaco oblatani w kulinarnych tematach, ze na pewno
> bedziecie znali odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:
> JAK DOMOWYM SPOSOBEM SPREPAROWAC CEBULE, ZEBY UZYSKAC CHRUPIACE
WIORKI,
> DOSTEPNE W SKLEPACH I FAST FOODACH????????
>
> Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!
hohoho! Niecierpliwa... ;))))
No dobra, to proszę:
Cebula smazona w glebokim tluszczu
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.
500 g cebuli,
200 g maki,
1 l oleju.
1. Cebule obrac, oplukac, pokroic w plasterki. Kciukiem nacisnac srodek
plasterka i rozdzielic pierscienie.
2. Wsypac make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac,
uwazajac, by nie przerywac pierscieni.
3. Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka, wkladac porcjami do
metalowego
koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty.kolor.
- Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.
Sorel
...nie smażony ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-23 08:29:21
Temat: Re: prazona celula
> Sorel
> ...nie smażony ;)
Sorel, serdeczne dzieki!
Aska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-23 10:06:50
Temat: Re: prazona celulaBardzo smakowicie wyszły mi cebulowe krążki smażone w głębokim oleju: Ciasto
naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia, a zamiast wody czy innego
mleka dałem białe wino, tak żeby ciasto miało właściwą (naleśnikową)
konsystencję
--
Pooh - bardziej żółty niż zielony.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-23 10:13:56
Temat: Re: prazona celula
"Pooh" <j...@s...uml.lodz.pl> wrote in message
news:99f75v$qrq$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Bardzo smakowicie wyszły mi cebulowe krążki smażone w głębokim oleju:
Ciasto
> naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia, a zamiast wody czy innego
> mleka dałem białe wino, tak żeby ciasto miało właściwą (naleśnikową)
> konsystencję
>
> --
> Pooh - bardziej żółty niż zielony.
>
Jadlam takie krazki w ciescie nalesnikowym robionym z piwem. Tez pycha. Do
tego byl sos czosnkowy do maczania.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |