Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prazona celula

Grupy

Szukaj w grupach

 

prazona celula

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-22 10:47:22

Temat: prazona celula
Od: Joanna Wojtowicz <j...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich,
jestescie tak imponujaco oblatani w kulinarnych tematach, ze na pewno
bedziecie znali odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:
JAK DOMOWYM SPOSOBEM SPREPAROWAC CEBULE, ZEBY UZYSKAC CHRUPIACE WIORKI,
DOSTEPNE W SKLEPACH I FAST FOODACH????????

Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!
Pozdrawiam serdecznie!
Aska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-22 11:14:04

Temat: Re: prazona celula
Od: "Sorel" <k...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Joanna Wojtowicz" <j...@p...pl> napisałi
> Witam wszystkich,
> jestescie tak imponujaco oblatani w kulinarnych tematach, ze na pewno
> bedziecie znali odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:
> JAK DOMOWYM SPOSOBEM SPREPAROWAC CEBULE, ZEBY UZYSKAC CHRUPIACE
WIORKI,
> DOSTEPNE W SKLEPACH I FAST FOODACH????????
>
> Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!

hohoho! Niecierpliwa... ;))))

No dobra, to proszę:
Cebula smazona w glebokim tluszczu
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 35 min.
500 g cebuli,
200 g maki,
1 l oleju.

1. Cebule obrac, oplukac, pokroic w plasterki. Kciukiem nacisnac srodek
plasterka i rozdzielic pierscienie.
2. Wsypac make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac,
uwazajac, by nie przerywac pierscieni.
3. Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka, wkladac porcjami do
metalowego
koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty.kolor.
- Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.



Sorel
...nie smażony ;)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-23 08:29:21

Temat: Re: prazona celula
Od: Joanna Wojtowicz <j...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Sorel
> ...nie smażony ;)

Sorel, serdeczne dzieki!
Aska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-23 10:06:50

Temat: Re: prazona celula
Od: "Pooh" <j...@s...uml.lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo smakowicie wyszły mi cebulowe krążki smażone w głębokim oleju: Ciasto
naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia, a zamiast wody czy innego
mleka dałem białe wino, tak żeby ciasto miało właściwą (naleśnikową)
konsystencję

--
Pooh - bardziej żółty niż zielony.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-23 10:13:56

Temat: Re: prazona celula
Od: "Beata" <w...@h...net> szukaj wiadomości tego autora


"Pooh" <j...@s...uml.lodz.pl> wrote in message
news:99f75v$qrq$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Bardzo smakowicie wyszły mi cebulowe krążki smażone w głębokim oleju:
Ciasto
> naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia, a zamiast wody czy innego
> mleka dałem białe wino, tak żeby ciasto miało właściwą (naleśnikową)
> konsystencję
>
> --
> Pooh - bardziej żółty niż zielony.
>

Jadlam takie krazki w ciescie nalesnikowym robionym z piwem. Tez pycha. Do
tego byl sos czosnkowy do maczania.

Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchnia z płytą ceramioczną..
Pomóżcie...!
Piwo do grilla
Owoce z "czyms" na gorze.
jaka jest najgorsza kuchnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »