| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-09 13:12:29
Temat: Re: proste przyjemnosci
Herbatka wrote:
> > > cieniutki plasterek "jamon serrano"
> > co to?
> hiszpanska szynka - generalnie i w duzym uproszczeniu w typie szynki
> parmenskiej czy San Daniele - czyli nasolona a nastepnie poddawana prosesowi
> dojrzewania poprzez suszenie (w sumie do 2 lat). Pycha. Ale jamon iberico
> jeszcze lepsza chyba- zreszta nie wiem, ja jestem pies na tego typu wedline
> ;-)
> Herbatka
dzieki za odpowiedz. Znaczy sie-jeszcze dlugo nie spróbuje jesli to
równie latwo dostepne jak parnenska...
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-09 13:24:25
Temat: Re: proste przyjemnosci
> > hiszpanska szynka - generalnie i w duzym uproszczeniu w typie szynki
> > parmenskiej czy San Daniele - czyli nasolona a nastepnie poddawana prosesowi
> > dojrzewania poprzez suszenie (w sumie do 2 lat). Pycha. Ale jamon iberico
> > jeszcze lepsza chyba- zreszta nie wiem, ja jestem pies na tego typu wedline
> > ;-)
> > Herbatka
>
> dzieki za odpowiedz. Znaczy sie-jeszcze dlugo nie spróbuje jesli to
> równie latwo dostepne jak parnenska...
w naszych szerokościach geograficznych tak, ale w Andaluzji to było w
każdym sklepie ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |