| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-22 15:16:24
Temat: przecier jablkowyWitam,
Wrocilam z urlopu i od kilku dni staram sie przeczytac wszystkie zalegle
posty - chyba sami nie wiecie ile mozecie napisac w ciagu tygodnia :).
Przejde jednak do zapytania.
Podczas wyjazdu na dzialce mojej mamy robilam przecier z jablek (papierowka
bardzo slodka), bez cukru, same jablka. Kroilam je, wrzucalam do garnka,
stawialam na malym gazie i sam sie w zasadzie przecier robil. Postanowilam
teraz sama zrobic taki z kupnych jablek, ale teraz moje pytanko: czy aby
przechowac taki przecier musze go pasteryzowac czy np moge zamrozic? Moze to
dziwne pytanie, ale wydaje mi sie ze zamrazanie jest szybsze i milsze od
pasteryzacji.
Czekam na szybka odpowiedz :)
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |