Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przecier jablkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

przecier jablkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-22 15:16:24

Temat: przecier jablkowy
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Wrocilam z urlopu i od kilku dni staram sie przeczytac wszystkie zalegle
posty - chyba sami nie wiecie ile mozecie napisac w ciagu tygodnia :).
Przejde jednak do zapytania.
Podczas wyjazdu na dzialce mojej mamy robilam przecier z jablek (papierowka
bardzo slodka), bez cukru, same jablka. Kroilam je, wrzucalam do garnka,
stawialam na malym gazie i sam sie w zasadzie przecier robil. Postanowilam
teraz sama zrobic taki z kupnych jablek, ale teraz moje pytanko: czy aby
przechowac taki przecier musze go pasteryzowac czy np moge zamrozic? Moze to
dziwne pytanie, ale wydaje mi sie ze zamrazanie jest szybsze i milsze od
pasteryzacji.

Czekam na szybka odpowiedz :)

Pozdrawiam
Valentine


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"Czary" kuchenne :o)
kuchnia wloska
dziwne, ale może ktoś spróbuje
Sałatka włoska?
kuchnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »