Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przekaska prosto z Italii

Grupy

Szukaj w grupach

 

przekaska prosto z Italii

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-09 08:05:16

Temat: przekaska prosto z Italii
Od: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis ten przywiozla podczas ostatniej wizyty u rodziny we Wloszech - Maja
z Kielc.
Potrzebne :
1 mala, mloda cukinia ( wielkosci i grubosci ogorka szklarniowego)
serki Kiri ( takie smietankowe)
losos wedzony ( jedna zgrzewka )
wykalaczki

Cukinie obieramy ze skorki i kroimy na cieniutkie plasterki wzdluz ( kazdy
plaster ma cala dlugosc cukini) idealnie kroi sie te plastry obieraczka do
warzyw - wtedy wychodza cienkie jak trzeba - bo potem sie je zwija. Kazdy
plaster smarujemy serkiem Kiri a nastepnie wykladamy na to pokrojonego w
paseczki lososia . Calosc zwijamy w rulon i przebijamy wykalaczka. Jak
koreczki. Fantastyczne polaczenia smakow. Delikatne. Bardzo, bardzo polecam.

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-12 17:08:20

Temat: Re: przekaska prosto z Italii
Od: "Magda " <m...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Cukinie obieramy ze skorki i kroimy na cieniutkie plasterki wzdluz ( kazdy
> plaster ma cala dlugosc cukini) idealnie kroi sie te plastry obieraczka do
> warzyw - wtedy wychodza cienkie jak trzeba - bo potem sie je zwija. Kazdy
> plaster smarujemy serkiem Kiri a nastepnie wykladamy na to pokrojonego w
> paseczki lososia . Calosc zwijamy w rulon i przebijamy wykalaczka. Jak
> koreczki. Fantastyczne polaczenia smakow. Delikatne. Bardzo, bardzo polecam.
>
> Jola L-L
> I to juz wszystko?, cukinia surowa tak? magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-12 21:45:56

Temat: Re: przekaska prosto z Italii
Od: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magda <m...@j...krakow.pl
> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:abm7i4$3dl$...@i...cyf-kr.edu.pl...
>
> I to juz wszystko?, cukinia surowa tak?
magda

surowa, surowa jak najbardziej

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sucha ryba - pytanie
stare mieso (długie)
zaeksperymentowalam salatke (P)
ser w zalewie
Ciasto na zimno (czyli ciasto na lato) P

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »