« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-09 08:05:16
Temat: przekaska prosto z ItaliiPrzepis ten przywiozla podczas ostatniej wizyty u rodziny we Wloszech - Maja
z Kielc.
Potrzebne :
1 mala, mloda cukinia ( wielkosci i grubosci ogorka szklarniowego)
serki Kiri ( takie smietankowe)
losos wedzony ( jedna zgrzewka )
wykalaczki
Cukinie obieramy ze skorki i kroimy na cieniutkie plasterki wzdluz ( kazdy
plaster ma cala dlugosc cukini) idealnie kroi sie te plastry obieraczka do
warzyw - wtedy wychodza cienkie jak trzeba - bo potem sie je zwija. Kazdy
plaster smarujemy serkiem Kiri a nastepnie wykladamy na to pokrojonego w
paseczki lososia . Calosc zwijamy w rulon i przebijamy wykalaczka. Jak
koreczki. Fantastyczne polaczenia smakow. Delikatne. Bardzo, bardzo polecam.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-12 17:08:20
Temat: Re: przekaska prosto z Italii
>
> Cukinie obieramy ze skorki i kroimy na cieniutkie plasterki wzdluz ( kazdy
> plaster ma cala dlugosc cukini) idealnie kroi sie te plastry obieraczka do
> warzyw - wtedy wychodza cienkie jak trzeba - bo potem sie je zwija. Kazdy
> plaster smarujemy serkiem Kiri a nastepnie wykladamy na to pokrojonego w
> paseczki lososia . Calosc zwijamy w rulon i przebijamy wykalaczka. Jak
> koreczki. Fantastyczne polaczenia smakow. Delikatne. Bardzo, bardzo polecam.
>
> Jola L-L
> I to juz wszystko?, cukinia surowa tak? magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-12 21:45:56
Temat: Re: przekaska prosto z Italii
Użytkownik Magda <m...@j...krakow.pl
> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:abm7i4$3dl$...@i...cyf-kr.edu.pl...
>
> I to juz wszystko?, cukinia surowa tak?
magda
surowa, surowa jak najbardziej
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |