« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-04 09:16:56
Temat: przepisUwielbiam sałatki. Szukam przepisow.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-04 20:08:39
Temat: Re: przepisSalatka Cesarska (?):
Swieza bulke koimy w kostke jednocentymetrowa,
obsypujemy Ziolami Prowansalskimi Kamis i sapiekamy
na zloty kolor.
Salate rzymska obieramy z zielonych lisci do serca i
rwiemy na kawalki.
Kilka lisci czerwonej salaty radiccio kroimy w pasemka.
Zabek czosnku rozcieramy z sola i mieszamy z kilkoma
lyzkami oliwki dziewiczej z paroma kroplami octu
winnego.
Salaty mieszamy polewajac ta mieszanka. Posypujemy
grzaneczkami a na wierzch rozkruszamy troche
francuskiej lub bulgarskiej fety.
Mozna do tego dodac pokruszona, grilowana piers
z kurczaka lub pokrojona szynke lub pokruszona
rybe wedzona i traktowac jako pelnowymiarowe
drugie sniadanie.
Smacznego
Michal
Alicja Tocicka wrote:
> Uwielbiam sałatki. Szukam przepisow.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-05 07:30:13
Temat: Re: przepisczy naprawde potrzebujesz przepisu aby zrobic salatke????
po prostu bierzesz to co akurat masz w lodowce , robisz wstepna selekcje
wybierajac co by ci akurat smakowo pasowalo w tym dniu , dobierasz
przyprawy, robisz sos i ....najważniejszy skladnik salatek : szczypta
wyobrazni :)
naprawde dziala !!!
pozdrwiam Markus
Alicja Tocicka wrote in message ...
>Uwielbiam sałatki. Szukam przepisow.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-05 16:15:05
Temat: Sałatka warzywnaSkładniki:
puszka groszku
puszka kukurydzy
4 ugotowane ziemniaki w łupinach z poprzedniego dnia
4 ogórki kiszone lub po warszawsku
4 ugotowane marchewki
słoiczek marynowanych grzybków
3 ugotowane na twardo jajka
1 cebula lub 1 por
2 kwaśne jabłka
0/5 pęczka pietruszki
0/5 pęczka koperku
3 łyżki majonezu
ostra papryka w proszku do smaku
Przygotowanie:
Groszek i kukurydzę odsączyć na sicie. Pokroić w kostkę ogórki i również je
odsączyć na sicie. Ziemniaki, marchew, grzybki, jabłka, jajka, cebulę lub
por pokroić w kostkę. Dodać do tego posiekaną pietruszkę i koperek. Na
koniec przyprawić wszystko majonezem i papryką.
Smacznego
Ania.
Użytkownik "Alicja Tocicka" <a...@p...ckp.pl> napisał w wiadomości
news:cYh85.12801$Qw1.307652@news.tpnet.pl...
> Uwielbiam sałatki. Szukam przepisow.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-05 21:21:30
Temat: Re: przepis
Michal wrote:
>
> Salatka Cesarska (?):
> Swieza bulke koimy w kostke jednocentymetrowa,
> obsypujemy Ziolami Prowansalskimi Kamis i sapiekamy
> na zloty kolor.
> Salate rzymska obieramy z zielonych lisci do serca i
> rwiemy na kawalki.
> Kilka lisci czerwonej salaty radiccio kroimy w pasemka.
> Zabek czosnku rozcieramy z sola i mieszamy z kilkoma
> lyzkami oliwki dziewiczej z paroma kroplami octu
> winnego.
> Salaty mieszamy polewajac ta mieszanka. Posypujemy
> grzaneczkami a na wierzch rozkruszamy troche
> francuskiej lub bulgarskiej fety.
> Mozna do tego dodac pokruszona, grilowana piers
> z kurczaka lub pokrojona szynke lub pokruszona
> rybe wedzona i traktowac jako pelnowymiarowe
> drugie sniadanie.
>
> Smacznego
>
> Michal
Jesli chodzi o salatke Cezara, to do klasycznej salaty Cezara sos do
polewania sklada sie z oliwy, czosnku, surowego zoltka, octu winnego,
anchovies, soli i pieprzu.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |