« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-18 10:02:49
Temat: przepisy kuchni meksykańskiej i włoskiejCzy mógłby mi ktoś podać adresy stron w sieci z przepisami kuchni włoskiej i
meksykańskiej. Wiem trochę duży "rozrzut kulinarny" ale będę gotował na
przemian na śniadanie meksykańska, na obiad włoska a z kolacją to jeszcze
się zastanowię co zrobić :-)
Z góry dzięki
Radek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-19 10:18:20
Temat: Re: przepisy kuchni meksykańskiej i włoskiejRadek Czeczotka <c...@k...net.pl> wrote in message
news:99210j$h8h$1@news.tpi.pl...
> Czy mógłby mi ktoś podać adresy stron w sieci z przepisami kuchni włoskiej
i
> meksykańskiej. Wiem trochę duży "rozrzut kulinarny" ale będę gotował na
> przemian na śniadanie meksykańska, na obiad włoska a z kolacją to jeszcze
> się zastanowię co zrobić :-)
>
> Z góry dzięki
>
> Radek
proponuje chinska , a potem jeszcze kiszony ogorek, szklanka mleka ;)) i
dobranoc ...
... nie wiem jak z meksykanskimi, ale włoskie na pewno znajdziesz na
http://www.kuchnia.3miasto.pl/
pozdrv. ;))
--
lukas
ICQ# 59160360
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-19 11:38:33
Temat: Re: przepisy kuchni meksykańskiej i włoskiejWitam,
Radek Czeczotka wrote:
>
> Czy mógłby mi ktoś podać adresy stron w sieci z przepisami kuchni włoskiej i
> meksykańskiej.
Ja czasem korzystam z linka ponizej. Nie jestem ortodoksyjnym vege, wiec
przepisy zmieniam ;-)
http://www.vegweb.com/frames/index/burritos/index-fr
ames.shtml
Stronki o tyle fajne, ze lacza rozne kuchnie, wiec mozesz tez skorzystac
w sprawach obiadowych ;)
Wlasnie wczoraj mialem maly dzien meksykanski :)
salatka z awokado, pomidorow, fasoli, kukurydzy, papryki i zoltego sera
salatka a avokado, pomidorow i tunczyka
Zupa chilli
tacos nadziewane kurczakiem z fasola
margherita lub tequila saute do wyboru
No i oczywiscie bananowe ciasto Magdy Basset :))
Zupa chilli zebrala najlepsze recenzje, wiec moze przepis :
Jakies 40-50 dag miesa mielonego wieprzowo-cielecego
paczka mrozonki satatka meksykanska hortexu
puszka czerwonej fasoli, kartonik soku pomidorowego
puszka pomidorow calych
pol duzej cebuli fioletowej
2 zabki czosnku, sol, oliwa, troche vegety do smaku wywaru
2 kostki rosolu z kury knorra
torebka chilli mix lub przyprawy w/g uznania
Na patelni zeszklic z posiekanym czosnkiem, dodac mieso i dusic az
zmieknie. Do miesa dodac gotowy chilli mix lub inne przyprawy oddajaca
meksykanski folklor, wlac kartonik soku pomidorowego. Dodac fasole,
dusic. Dodac w koncowej fazie pomirody z puszki, nie za wczesnie bo sie
calkowicie rozpadna.
W miedzyczasie gotowac w garze jakims chyba 4 litrowym w polowie
zapelnionym warzywa + knorrki + vegeta.
Polaczyc zawartosc patelni z wywarem i jarzynami. Jeszcze razem
pogotowac do uzyskania dosc gestej konsystencji. Zupa powinna byc mocno
czerwona (pomidory i papryka) i gesta.
Przed podaniem posypujemy chipsami z tortilli. Ja stosuje gotowe Casa
Fiesta (podobnie jak chilli mix).
Porcja na jakies 6 osob co najmniej.
Pozdrawiam, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |