« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-25 11:50:22
Temat: przetwory z warzywznowu pytanie do doświadczonych kuchniowiczów:
jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
może wekować podgotowane?
--
wojmat <w...@v...pl>
http://puszKKKa.vege.pl
baza wegetariańskich przepisów dla każdego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-25 12:34:39
Temat: Re: przetwory z warzyw==wojmat== wrote:
> jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
> cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
> nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
> może wekować podgotowane?
Kabaczek jest doskonały kiszony - przepis taki, jak na ogórki.
Kabaczka, cukinie i patisona robiłam też zwyczajnie w słoikach
z papryką i pomidorami, pasteryzowane. Podgotowywalam tylko
paprykę, reszcie wystarcza pasteryzacja. Dynię robiłam tylko
w marynacie, a i to jakoś za nia nie przepadam :-( Dyniowate
bardzo dobrze przchowują sie też całe, surowe w "prawdziwej"
piwnicy.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |