Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przetwory z warzyw

Grupy

Szukaj w grupach

 

przetwory z warzyw

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-25 11:50:22

Temat: przetwory z warzyw
Od: S...@v...pl.INVALID (==wojmat==) szukaj wiadomości tego autora

znowu pytanie do doświadczonych kuchniowiczów:

jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
może wekować podgotowane?



--
wojmat <w...@v...pl>
http://puszKKKa.vege.pl
baza wegetariańskich przepisów dla każdego

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-25 12:34:39

Temat: Re: przetwory z warzyw
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

==wojmat== wrote:

> jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
> cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
> nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
> może wekować podgotowane?

Kabaczek jest doskonały kiszony - przepis taki, jak na ogórki.
Kabaczka, cukinie i patisona robiłam też zwyczajnie w słoikach
z papryką i pomidorami, pasteryzowane. Podgotowywalam tylko
paprykę, reszcie wystarcza pasteryzacja. Dynię robiłam tylko
w marynacie, a i to jakoś za nia nie przepadam :-( Dyniowate
bardzo dobrze przchowują sie też całe, surowe w "prawdziwej"
piwnicy.

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mrozenie - co mozna a czego nie mozna
steki
małosolne
Blender Braun MR 404 kameleon - nowy [sprzedam]
PD: Pytanie do "starszych" grupowiczów.(OT)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »