| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-17 08:05:01
Temat: pstrag?Witam ,
moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
Pozdrawiam
Staszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-17 08:09:04
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9j0rnh$ov1$1@news.tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
a jak robisz te pstragi?
Ja zwyczajnie smaze obtoczone w mace z sola czasem z przyprawa do ryb knora,
ewentualnie dla urozmaicenia pieke nadzianego warzywami miekkimi. Pstrag sam
w sobie jest pyszny wiec jak ci nie smakuje to moze nie lubisz pstragow?
:-)))
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 08:24:44
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik StGo <s...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9j0rnh$ov1$...@n...tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
>
>
>
>
>
>
Z kombiwaru jest pyszny, z mikrofali też.
Kombiwar:
umyć, oskrobać, wypatroszyć, uciachać łeb, posolić, popieprzyć, potraktować
ostrą papryką, pokapać sokiem z cytrynki.
Zapakować w sreberko posmarowane oliwą, coby się nie przykleił. I piec ok
pół godz (jakieś 35 - 40 min 2 sztuki) pod koniec podziurkować folię, żeby
odparowało. Podawać z surówą i kartofelkami.
Mikrofala:
Pociachać na dzwonki, posolić, popieprzyć, popapryczyć, ułożyć cieńszymi
końcami do środka (bo z brzegu szybciej się pieką) i wstawić na maxa.
Próbować co jakiś czas. Tłu szczyk puści sam. Najlepszy z frytami.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 09:03:16
Temat: Re: pstrag?
> >
> Mikrofala:
> Pociachać na dzwonki, posolić, popieprzyć, popapryczyć, ułożyć cieńszymi
> końcami do środka (bo z brzegu szybciej się pieką) i wstawić na maxa.
A co rozumiesz pod pojęciem "na maxa". Ile czasu i w jakiej temperaturze go pieczesz?
> Próbować co jakiś czas. Tłu szczyk puści sam. Najlepszy z frytami.
>
> Wkn
>
>
>
--
Pozdrawiam
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 09:07:20
Temat: Re: pstrag?oporzadzonego pstraga natrzyj sola i pieprzem, skrop cytryna i smaz na
masle z odrobina oliwy /ponoc nie pali sie/ - wydaje mi sie ze tak smakuje
najlepiej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 09:17:54
Temat: Re: pstrag?posypalismy lekko przyprawami, od srodka sola, pieprzem i dalismy kawalek
masla, troszeczke maki i na goracy olej na koniec kawalek cytryny :-)
Slyszalem jednak, ze lepiej jest z -maslem czosnkowym-, ktore odpowiednio
sie przygotowuje (nie wiem jak)
Pozdrawiam
Staszek
Agnieszka Litwin napisał(a) w wiadomości: <9j0s0k$qad$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
>news:9j0rnh$ov1$1@news.tpi.pl...
>> Witam ,
>> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
>> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
>> Pozdrawiam
>> Staszek
>
>
>a jak robisz te pstragi?
>Ja zwyczajnie smaze obtoczone w mace z sola czasem z przyprawa do ryb
knora,
>ewentualnie dla urozmaicenia pieke nadzianego warzywami miekkimi. Pstrag
sam
>w sobie jest pyszny wiec jak ci nie smakuje to moze nie lubisz pstragow?
>:-)))
>Aga
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 09:59:05
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9j0vpp$li8$1@news.tpi.pl...
> posypalismy lekko przyprawami, od srodka sola, pieprzem i dalismy kawalek
> masla, troszeczke maki i na goracy olej na koniec kawalek cytryny :-)
> Slyszalem jednak, ze lepiej jest z -maslem czosnkowym-, ktore odpowiednio
> sie przygotowuje (nie wiem jak)
> Pozdrawiam
> Staszek
>
zdaje sie ze powinien byc fantastyczny ja robie podobnie i jest cudny
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 12:03:43
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9j0rnh$ov1$1@news.tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
>
Witam;-))
Pstraga przed smazeniem sole i skrapiam sokiem z cytryny, obtaczam w mace i
wrzucam na patelnie (na ktorej jest mocno rozgrzane maslo i oliwa z oliwek),
smaze pod przykryciem;-) W czasie gdy rybki smaza sie, praze na masle platki
migdalowe na zlotawy kolor. Posypuje pstraga tymi migdalami i juz;-))))
Moj wujek, zapalony wedkarz, twierdzi, ze pstraga nie mozna dlugo
przechowywac, pstarg lubi byc zjedzony kilka godzin po zabiciu... Moze Twoj
pstrag za dlugo "lezakowal"...
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 12:05:33
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik Justyna Antolak <j...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9j0v0m$itu$...@i...srv.wp-sa.pl...
> A co rozumiesz pod pojęciem "na maxa". Ile czasu i w jakiej temperaturze
go pieczesz?
Maksymalną moc mikrofali. Gar żaroodporny z przykrywką! Bo ja wiem jaka to
temperatura: u mnie pojawia się napis "jet"
Długości pieczenia podac nie sposób, to zależy od ilości pstrąga w środku,
ale zazwyczaj jeden pstrag w dzwonkach około 10-15 min.
pozdrawiam
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-17 14:30:22
Temat: Re: pstrag?
Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9j0rnh$ov1$1@news.tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
Witam
Bardzo dobry jest z grila.
Osolic, do srodka maselko i koperek.
Najlepszy !!! pstrag teczowy na surowo - przepis od mojego kolegi z Kaszub.
Filety /2/ nasolic, opieprzyc duzo, skropic cytryna, ulozyc na desce i
przygniesc druga deseczka, na 24 godz. do lodowki. Kroic cienkie plasterki
/zakaska/. Oczywiscie lepszy jest losos.
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |