| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-29 19:56:49
Temat: pstrag w smietanieWitam!
Jest to moj debiut na liscie. Jestem odchudzonym smakoszem, jednak aby
uczcic fakt schudniecia od czasu do czasu gotuje cos pysznego i wcale nie
niskokalorycznego. Lista pobudza moj zakazany apetyt, jednak nie moge sobie
odmowic jej czytania. Przepisy sa swietne- az slinka leci. Jakis czas temu
zrobilam patraga w smietanie. Jezeli kogos interesuje- podaje przepis:
bierzemy sprawionego pstraga ( ok. 30 dkg), myjemy, skrobiemy, obtaczamy go
w mace i smazymy na maselku. Kiedy skorka ma juz zloty kolor dolewamy
bialego wina ( doskonale sa niemieckie renskie) i dusimy rybenke pod
przykryciem ok.5- 10 minut( nie wiem ile bo robie to na oko). Potem dodajemy
lyzke wazowa gestej smietany i jakis czas dusimy. Dodajemy przyprawy wg
uznania: sol, pieprz, oregano, koperek, pietruszke. Podajemy z warzywami z
wody lub swieza bagietka oraz dowolna salatka. Przepis pochodzi z programu
"Smaki Francji" nadawanego w stacji Travel. Zycze smacznego.
Edyta
Ps. Przy okazji - czy ktos zna przepis na kurczaka w miodzie i czosnku lub w
miodzie i chili? (Uwielbiam kuchnie orientalna)
Pozdrowienia. Edyta e...@p...arena,pl , e...@k...net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-30 19:18:53
Temat: Re: pstrag w smietanieJa mam ten przepis ale bym musial pogrzebac w papierach. Jutro postaram sie
go podrzucic na grupe.
Artur Nowacki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |