| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-14 12:51:26
Temat: pytanie o nalesniki z twarogiemMoje pytanie pewnie jest kretynskie, ale niech tam, chyba mnie nie
pogonicie.
Chcialam mianowicie zapytac czy tobiliscie nalesniki z twarogiem odsmazane
na patelni?
Jako krokiety robilam nalesniki z kapusta, dla rodziny z miesem, ale jakos
nigdy z twarogiem - ten wariant tylko na zimno.
Jesli takie nalesniki sa jadalne, to jak przygotowujecie twarog - bo do
nalesnikow na zimno dodaje smietane, cukier waniliowy , rodzynki.
Moze to takich odsmazanych do twarogutrzeba dodac jajko... napiszcie prosze
czy cos takiego robicie.
pozdrawiam serdecznie
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-14 14:10:22
Temat: Re: pytanie o nalesniki z twarogiem
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ar05n8$fm1$...@n...tpi.pl...
> Chcialam mianowicie zapytac czy tobiliscie nalesniki z twarogiem odsmazane
> na patelni?
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
>
Przede wszystkim odgrzewane na patelni, na masle. Nabieraja wtedy smaku i
ser sie podgrzewa. Do farszu dodaje zoltko.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-14 15:04:42
Temat: Re: pytanie o nalesniki z twarogiem
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ar05n8$fm1$...@n...tpi.pl...
> Moje pytanie pewnie jest kretynskie, ale niech tam, chyba mnie nie
> pogonicie.
> Chcialam mianowicie zapytac czy tobiliscie nalesniki z twarogiem odsmazane
> na patelni?
> Jako krokiety robilam nalesniki z kapusta, dla rodziny z miesem, ale jakos
> nigdy z twarogiem - ten wariant tylko na zimno.
> Jesli takie nalesniki sa jadalne, to jak przygotowujecie twarog - bo do
> nalesnikow na zimno dodaje smietane, cukier waniliowy , rodzynki.
> Moze to takich odsmazanych do twarogutrzeba dodac jajko... napiszcie
prosze
> czy cos takiego robicie.
>
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
Witaj ! ojej na prawde nigdy nie jadlas nalesnikow z serem bialym na
cieplo??!!!
Ja zawsze jem nalesniki odsmazane na patelni,
nie trzeba nic dodatkowo dodawac, tzn mozna jak sie chce
do masy serowej dodac np wlasnie rodzynki ( ja jeszcze dodaje jablko tarte
cukier waniliowy i cynamon)
potem obsmazam sa super chrupiace i smaczne
acha i czasem tez z wierzchu je troszke posypuje cynamonem przed odgrzaniem
a do polania smietana z cukrem waniliowym
pychotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |