Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia quiche

Grupy

Szukaj w grupach

 

quiche

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-09 16:53:45

Temat: Re: quiche
Od: "Rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

a czym sie roznu quiche od tarty nieslodkiej?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-09 17:38:12

Temat: Re: quiche
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:82do3u4mo4ifief420raa665hrv0kevflu@4ax.com...
> ale co tam, nasz pies swietnie sie goscmi zajmuje...znosi im
> rozne zwloki miekkich zabaweczek - wiesz, slon bez traby i ucha,
> bawlanek pisczacy z odgrzyionym noskiem, etc etc. telenowela
> szpitalna trwa jednakowoz cala godzine (sobota 20.20), telenowela
> w tygodniu - 1/2 godz ALE ZA TO 3 razy w tyg...
>
> Krysia, dopisujaca nowa wycieraczke do listy neizbednych zakupow
> na przyjecie blaszanej...a nagle sie zorientowalam - bedzie
> musiala sie sama wpuscic na te wycieraczke, bo ona u nas za
> progiem ;))
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

o jasny gwint!
a pies mnie nie pozre?

Mechcia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-09 18:36:34

Temat: Re: quiche
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>o jasny gwint!
>a pies mnie nie pozre?
>
>Mechcia
>
przywiez kosc.Pzryjazn z ta czarna malpa masz jak a banku

ciocia

K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-09 20:17:48

Temat: Re: quiche
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Rozwarzewscy <n...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a1en81$hk8$...@n...tpi.pl...
> Znajoma Amerykanka zadała mi podchwytliwe pytanie, czy ja to lubię, bo
chce
> zrobić, a ja nie mam pojęcia, co to jest. Z jej tłumaczenia natomiast nie
> mogłam nic wywnioskować. Czy to się jakoś po polsku w ogóle nazywa, co to
> takiego, ewentualnie czy to przypomina coś z ogólnie znanych w polsce
> potraw?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
>
j auwielbiam quiche z twarogiem i pomidorami. Jadłam potem quiche z
mielonego mięsa i pieczarek, ale to już nie to. Tamto nie jest z kruchego
ciasta, tylko własnie z twarogowego, na to sos z jajek, mleka i bazylii i
zapiec. Pycha i słone. Jedno z moich ulubionych dań, ale smak raczej
oryginalny. Aż mi się zachciało. Aha, najlepiej wychodzi z letnich
pomidorów, te zimowe to jakieś podrabiane plastiki. Doczekam wiosny i wtedy
zrobię.

Pozdrówka
Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-09 22:39:02

Temat: Re: quiche
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Wkn" <w...@w...pl> napisał(a):
/..../
> j auwielbiam quiche z twarogiem i pomidorami. Jadłam potem quiche z
> mielonego mięsa i pieczarek, ale to już nie to. Tamto nie jest z
kruchego
> ciasta, tylko własnie z twarogowego, na to sos z jajek, mleka i
bazylii i
> zapiec. Pycha i słone. Jedno z moich ulubionych dań, ale smak raczej
> oryginalny. Aż mi się zachciało. Aha, najlepiej wychodzi z letnich
> pomidorów, te zimowe to jakieś podrabiane plastiki. Doczekam wiosny i
wtedy
> zrobię.
---
ja proszę o przepis !
bo nie wiem jak to twarogowe ...
a coś czuję, że to jest właśnie ....
moje KFC i PH !!!
:)))

--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 00:29:05

Temat: Re: quiche
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:82do3u4mo4ifief420raa665hrv0kevflu@4ax.com...
>
> ale co tam, nasz pies swietnie sie goscmi zajmuje...znosi im
> rozne zwloki miekkich zabaweczek - wiesz, slon bez traby i ucha,
> bawlanek pisczacy z odgrzyionym noskiem, etc etc. telenowela
> szpitalna trwa jednakowoz cala godzine (sobota 20.20),

Ciekawe, polska szpitalna telenowela tez trwa godzine... To jakas regula
tego gatunku?

Kamila Pe.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 09:02:18

Temat: Re: quiche
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Zowisia <z...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a1igrs$m5r$...@n...onet.pl...
> ja proszę o przepis !
> bo nie wiem jak to twarogowe ...
> a coś czuję, że to jest właśnie ....
> moje KFC i PH !!!
> :)))

Proszę uprzejmie:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=11
Ciasto:
7 czubatych łyżek mąki
3 łyżki oleju
3 łyzki mleka
8 dag twarogu
czubata łyżeczka proszku
1/2 łyżeczki soli

Nadzienie:
pomidory
200 ml mleka
4 jajka
sól, pieprz, bazylia

Twaróg wymieszać z mlekiem, olejem, solą, mąką i proszkiem. Zagnieśc dość
twarde i lekko kruszące się ciasto. Wykleic nim posmarowana tłuszczem i
wysypana bułą tarta tortownicę. Nie zapomnieć o zrobieniu rancika.
W razie potrzeby dolać łyżkę oleju albo mleka.
Pomidory w plastrach ułożyć na placku. Jajka rozbełtać z mlekiem, solą i
pieprzem i wylać na pomidory. Posypać sporą ilością bazylii.
Piec 40-50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu zostawić 5 minut w
uchylonym piekarniku, żeby nie opadło.

Rady:
Jesli mamy średnią tortownice, to lepiej zrobić ciasto z półtorej porcji, bo
może go nie starczyć na wyklejenie całej blachy i zrobienie rancika!

Pozdrawiam
Wkn
www.gotowanie.wkl.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 13:42:46

Temat: Re: quiche
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Wkn" <w...@w...pl> napisał(a):

> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=11
> Ciasto:
/.../
-----
Wielkie dzięki !!!
tłumaczę się, że nie zbadałam strony: ja modemowiec ....
a teraz szybko czerwiec i pomidory !!!!
:))

--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-12 21:54:20

Temat: Re: quiche
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

> Ciekawe, polska szpitalna telenowela tez trwa godzine... To jakas regula
> tego gatunku?
>
> Kamila Pe.
>
>
> Ja tez ogladam !!! Chodzi o Na dobre i na zle?
No to my to tez tu mamy!! A ze na Polonii, to
podobno strasznie jestesmy za Murzynami.
Ale co tam, obiadek specjalnie wczesniej sie je,
zeby o 17.45 spokojnie obejrzec.

******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-12 22:43:01

Temat: Re: quiche
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:a1qbem$dln$1@news1.xs4all.nl...
> > Ja tez ogladam !!! Chodzi o Na dobre i na zle?

Ano :-). W Polsce przebój ostatnich miesięcy.

> No to my to tez tu mamy!! A ze na Polonii, to
> podobno strasznie jestesmy za Murzynami.

Fakt, na Polonii nadają wszystko to, co w polskiej telewizji publicznej, ale
z co najmniej kilkunastoodcinkowym poślizgiem.

> Ale co tam, obiadek specjalnie wczesniej sie je,
> zeby o 17.45 spokojnie obejrzec.

Wolno zapytać, na jakim etapie akcji jesteś?

Kamila Pe. (cicha wielbicielka dra Walickiego, podobnie jak kilkadziesiąt
tysięcy babek w Polsce ;-))).





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

LIMONETKI
sprawdzone surówki poszukuję
Re: Wklejam wypowiedź archiwalną na temat likierów
jak zrobic likier kawowy
sushi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »