Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: quiche
Date: Thu, 10 Jan 2002 10:02:18 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <a1jlhv$8je$1@news.tpi.pl>
References: <a1en81$hk8$1@news.tpi.pl> <a1i8od$t68$1@news.tpi.pl>
<a1igrs$m5r$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1010653567 8814 217.97.24.161 (10 Jan 2002 09:06:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Jan 2002 09:06:07 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: quiche
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:91040
Ukryj nagłówki
Użytkownik Zowisia <z...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a1igrs$m5r$...@n...onet.pl...
> ja proszę o przepis !
> bo nie wiem jak to twarogowe ...
> a coś czuję, że to jest właśnie ....
> moje KFC i PH !!!
> :)))
Proszę uprzejmie:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=11
Ciasto:
7 czubatych łyżek mąki
3 łyżki oleju
3 łyzki mleka
8 dag twarogu
czubata łyżeczka proszku
1/2 łyżeczki soli
Nadzienie:
pomidory
200 ml mleka
4 jajka
sól, pieprz, bazylia
Twaróg wymieszać z mlekiem, olejem, solą, mąką i proszkiem. Zagnieśc dość
twarde i lekko kruszące się ciasto. Wykleic nim posmarowana tłuszczem i
wysypana bułą tarta tortownicę. Nie zapomnieć o zrobieniu rancika.
W razie potrzeby dolać łyżkę oleju albo mleka.
Pomidory w plastrach ułożyć na placku. Jajka rozbełtać z mlekiem, solą i
pieprzem i wylać na pomidory. Posypać sporą ilością bazylii.
Piec 40-50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu zostawić 5 minut w
uchylonym piekarniku, żeby nie opadło.
Rady:
Jesli mamy średnią tortownice, to lepiej zrobić ciasto z półtorej porcji, bo
może go nie starczyć na wyklejenie całej blachy i zrobienie rancika!
Pozdrawiam
Wkn
www.gotowanie.wkl.pl
|