Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryba :/

Grupy

Szukaj w grupach

 

ryba :/

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-17 12:01:29

Temat: ryba :/
Od: "pamana" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona ,smak a
własciwie bez smaku.
poradzccie !!
p.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-17 12:19:46

Temat: Re: ryba :/
Od: "Jacek" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

rybe pokroj w kawalki ,osyp sola by odmarzla,potem oplukaj i przypraw sola i
pieprzem.potem wloz ja w jajko, make i na patelnie.zmaz z obu stron. jak juz
sie usmazy,to posyp na taletzu obficie koperkiem i podawaj z sosem: serek
naturalny Turek Figura 3% + smietana+koperek+szczypior+sol i pieprz
REWELACJA


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-17 12:48:20

Temat: Re: ryba :/
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

pamana napisał(a):
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
> panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona
> ,smak a własciwie bez smaku.
> poradzccie !!
> p.
===
Kuknij na wątek z 27-04-2004 z godz. 2:29.

waldek
===


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-17 12:56:50

Temat: Re: ryba :/
Od: "Nixe" <n...@i...peel> szukaj wiadomości tego autora

pamana pisze:
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
> panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona

Przepraszam bardzo, czy Ty panierujesz i smażysz zamrożoną rybę czy też źle
Cię zrozumiałam?
Ja rybę świeżą lub dokładnie rozmrożoną obtaczam w dowolnych ziółkach (lekko
wymieszanych z olejem, żeby się lepiej przyklejały do ryby), potem w jajku,
bułce tartej+mące i kładę na rozgrzany tłuszcz. Za jakies pół minutki
przewracam, ewentualnie lekko podduszam dodając odrobinę masła i gotowe.

--
PozdrawiaM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-17 15:03:53

Temat: Re: ryba :/
Od: "Przemek" <W...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Przepraszam bardzo, czy Ty panierujesz i smażysz zamrożoną rybę czy też
źle
> Cię zrozumiałam?

Ja też smażę zamrożoną rybę (lezy tylko chwilke, zeby panierka mogla się
trzymac)i z bardzo dobrym skutkiem.
Przeciwdziała to rozwalaniu i "paćkaniu" się filetów


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-17 15:27:08

Temat: Re: ryba :/
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c8a993$549$1@absinth.dialog.net.pl...
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/

Heh, nie jestes jedna, ja tez nie umiem. Zawsze tylko otaczam w mące i
tak smazę na maksymalnym ogniu, aby nie zdążyła puścic wody.
Z bułką zawsze mi się przypala.

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-17 15:44:19

Temat: Re: ryba :/
Od: Evunia <j...@s...net> szukaj wiadomości tego autora

Mon, 17 May 2004 17:03:53 +0200, na pl.rec.kuchnia, Przemek napisał(a):

> Ja też smażę zamrożoną rybę (lezy tylko chwilke, zeby panierka mogla się
> trzymac)i z bardzo dobrym skutkiem.
> Przeciwdziała to rozwalaniu i "paćkaniu" się filetów

Filety rozmrażam, ale kostkę smażę zamrożoną, jeśli czasami, wyjątkowo ją
robię w ogóle. Z tym, że po obsmażeniu przykrywam i duszę, żeby "doszła".


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

lasagne bezmiesne
Racuchy lyzka kladzione
KUCHNIA ORIETALNA
Jak długo przechowywać?
pieczywo maslane

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »