| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-17 12:01:29
Temat: ryba :/okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona ,smak a
własciwie bez smaku.
poradzccie !!
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-17 12:19:46
Temat: Re: ryba :/rybe pokroj w kawalki ,osyp sola by odmarzla,potem oplukaj i przypraw sola i
pieprzem.potem wloz ja w jajko, make i na patelnie.zmaz z obu stron. jak juz
sie usmazy,to posyp na taletzu obficie koperkiem i podawaj z sosem: serek
naturalny Turek Figura 3% + smietana+koperek+szczypior+sol i pieprz
REWELACJA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-17 12:48:20
Temat: Re: ryba :/pamana napisał(a):
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
> panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona
> ,smak a własciwie bez smaku.
> poradzccie !!
> p.
===
Kuknij na wątek z 27-04-2004 z godz. 2:29.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-17 12:56:50
Temat: Re: ryba :/pamana pisze:
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
> panierka zostale na patelni a ryba jest biala jakby ciągle zamrożona
Przepraszam bardzo, czy Ty panierujesz i smażysz zamrożoną rybę czy też źle
Cię zrozumiałam?
Ja rybę świeżą lub dokładnie rozmrożoną obtaczam w dowolnych ziółkach (lekko
wymieszanych z olejem, żeby się lepiej przyklejały do ryby), potem w jajku,
bułce tartej+mące i kładę na rozgrzany tłuszcz. Za jakies pół minutki
przewracam, ewentualnie lekko podduszam dodając odrobinę masła i gotowe.
--
PozdrawiaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-17 15:03:53
Temat: Re: ryba :/> Przepraszam bardzo, czy Ty panierujesz i smażysz zamrożoną rybę czy też
źle
> Cię zrozumiałam?
Ja też smażę zamrożoną rybę (lezy tylko chwilke, zeby panierka mogla się
trzymac)i z bardzo dobrym skutkiem.
Przeciwdziała to rozwalaniu i "paćkaniu" się filetów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-17 15:27:08
Temat: Re: ryba :/
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c8a993$549$1@absinth.dialog.net.pl...
> okazuje sie ze nie umiem usmazyc fileta z ryby :-/
Heh, nie jestes jedna, ja tez nie umiem. Zawsze tylko otaczam w mące i
tak smazę na maksymalnym ogniu, aby nie zdążyła puścic wody.
Z bułką zawsze mi się przypala.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-17 15:44:19
Temat: Re: ryba :/Mon, 17 May 2004 17:03:53 +0200, na pl.rec.kuchnia, Przemek napisał(a):
> Ja też smażę zamrożoną rybę (lezy tylko chwilke, zeby panierka mogla się
> trzymac)i z bardzo dobrym skutkiem.
> Przeciwdziała to rozwalaniu i "paćkaniu" się filetów
Filety rozmrażam, ale kostkę smażę zamrożoną, jeśli czasami, wyjątkowo ją
robię w ogóle. Z tym, że po obsmażeniu przykrywam i duszę, żeby "doszła".
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |