| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-12 13:03:57
Temat: rydzNa jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic godzinami?
pozdrawiam grupe -j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-12 14:14:19
Temat: Re: rydzUżytkownik jurek napisał:
> Na jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
> minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic godzinami?
Krótko! Kilka minut wystarczy. Tak koło 10 :)
--
pa, BBjk, co wczoraj wróciła z lasu z koszykiem rydzów :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-12 15:38:44
Temat: Re: rydz
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:ci1ljd$1ip$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik jurek napisał:
> > Na jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
> > minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic
godzinami?
>
> Krótko! Kilka minut wystarczy. Tak koło 10 :)
> --
> pa, BBjk, co wczoraj wróciła z lasu z koszykiem rydzów :)
Ech macie dobrze ze rydze mozecie zbierac i smazyc ,ten smak chyba mi sie w
nocy przysni .W tym roku w gory juz nie pojade ,u mnie tylko troche
opienkow i prawdziwkow .
Smacznego
juras
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-13 09:51:14
Temat: Re: rydzWysoki Sadzie, przychodzi do mnie Sun, 12 Sep 2004 17:38:44 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze juras i mowi:
> Ech macie dobrze ze rydze mozecie zbierac i smazyc ,ten smak chyba mi sie w
> nocy przysni .W tym roku w gory juz nie pojade ,u mnie tylko troche
> opienkow i prawdziwkow .
> Smacznego
> juras
Najlepsze rydze to na Starym Kleparzu w Krakowie można zbierać - ja miałem
grzybowy weekend, smażone rydze, śniadaniowa jajecznica z kurkami, a na
niedzielny obiad tagliatelle ze śmietanowym sosem z kurczaka i kurek.
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-16 16:35:08
Temat: Re: rydz> Najlepsze rydze to na Starym Kleparzu w Krakowie można zbierać - ja miałem
> grzybowy weekend, smażone rydze, śniadaniowa jajecznica z kurkami, a na
> niedzielny obiad tagliatelle ze śmietanowym sosem z kurczaka i kurek.
Najlepsze rydze są własnoręcznie zbierane... Przyznam że ze smakiem wczoraj
jadłem własnoręcznie zbierane rydze (pod Babią Górą) wraz z pracownikami
niemieckiej telewizji ZDF w restauracji Chłopskie Jadło w Głogoczowie.
http://212.14.33.2/~gory/GALERIE/zdf/P1010100.jpg kuchnia do duszonych rydzy
dodała cebuli i nie byłem w 100% przekonany że jest to trafna decyzja ale i z
tą cebulką były pyszne. Co sądzicie czy rydze powinny być solo czy z cebulką.
Jadłem też kurki w śmietanie - przyznam że były doskonałe.
Więcej zdjęć z przygotowywania rydzy i mała relacja fotograficzna na stronie
http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/zdf_grzyby.htm
Pozdrawiam
Zenit
www.NaGrzyby.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |