Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rydz

Grupy

Szukaj w grupach

 

rydz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-12 13:03:57

Temat: rydz
Od: "jurek" <k...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Na jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic godzinami?
pozdrawiam grupe -j.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-12 14:14:19

Temat: Re: rydz
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik jurek napisał:
> Na jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
> minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic godzinami?

Krótko! Kilka minut wystarczy. Tak koło 10 :)
--
pa, BBjk, co wczoraj wróciła z lasu z koszykiem rydzów :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-12 15:38:44

Temat: Re: rydz
Od: "juras" <j...@m...ru> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:ci1ljd$1ip$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik jurek napisał:
> > Na jak dlugo powinno sie wrzucic rydze na patelnie? Czy wystarczy kilka
> > minut z jednej strony, kilka z drugiej i gotowe, czy trzeba dusic
godzinami?
>
> Krótko! Kilka minut wystarczy. Tak koło 10 :)
> --
> pa, BBjk, co wczoraj wróciła z lasu z koszykiem rydzów :)

Ech macie dobrze ze rydze mozecie zbierac i smazyc ,ten smak chyba mi sie w
nocy przysni .W tym roku w gory juz nie pojade ,u mnie tylko troche
opienkow i prawdziwkow .
Smacznego
juras
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-13 09:51:14

Temat: Re: rydz
Od: Grzegorz Mucha <m...@z...mielonka-wytnij-precz.com> szukaj wiadomości tego autora

Wysoki Sadzie, przychodzi do mnie Sun, 12 Sep 2004 17:38:44 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze juras i mowi:

> Ech macie dobrze ze rydze mozecie zbierac i smazyc ,ten smak chyba mi sie w
> nocy przysni .W tym roku w gory juz nie pojade ,u mnie tylko troche
> opienkow i prawdziwkow .
> Smacznego
> juras

Najlepsze rydze to na Starym Kleparzu w Krakowie można zbierać - ja miałem
grzybowy weekend, smażone rydze, śniadaniowa jajecznica z kurkami, a na
niedzielny obiad tagliatelle ze śmietanowym sosem z kurczaka i kurek.

mucher

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-16 16:35:08

Temat: Re: rydz
Od: "zenit" <o...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Najlepsze rydze to na Starym Kleparzu w Krakowie można zbierać - ja miałem
> grzybowy weekend, smażone rydze, śniadaniowa jajecznica z kurkami, a na
> niedzielny obiad tagliatelle ze śmietanowym sosem z kurczaka i kurek.

Najlepsze rydze są własnoręcznie zbierane... Przyznam że ze smakiem wczoraj
jadłem własnoręcznie zbierane rydze (pod Babią Górą) wraz z pracownikami
niemieckiej telewizji ZDF w restauracji Chłopskie Jadło w Głogoczowie.
http://212.14.33.2/~gory/GALERIE/zdf/P1010100.jpg kuchnia do duszonych rydzy
dodała cebuli i nie byłem w 100% przekonany że jest to trafna decyzja ale i z
tą cebulką były pyszne. Co sądzicie czy rydze powinny być solo czy z cebulką.
Jadłem też kurki w śmietanie - przyznam że były doskonałe.
Więcej zdjęć z przygotowywania rydzy i mała relacja fotograficzna na stronie
http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/zdf_grzyby.htm
Pozdrawiam
Zenit
www.NaGrzyby.pl


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Spaghetti - jakies propozycje?:)
Biała Pieczeń w sosie własnym
Ajvar- co z baklazanowym srodkiem?
nalewka "44"
sól morska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »