Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rydze

Grupy

Szukaj w grupach

 

rydze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-18 11:56:40

Temat: rydze
Od: "Jaaan Kowalski" <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dobry przepis na przyrządzenie rydzów w zalewie octowej (tylko proszę nie
ml. tylko np. ilość wody i octu np. w szklankach). Z gory dziekuję


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-18 12:28:57

Temat: Re: rydze
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Jaaan Kowalski wrote:

> Dobry przepis na przyrządzenie rydzów w zalewie octowej

to nieprzyzwoite tak robic komus smaka, gdzies ty rydze znalazl ??? ja
ostatni raz widzialem je z dobre 5 lat temu :(
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 12:53:26

Temat: Re: rydze
Od: Paweł Niezbecki <t...@p...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jaaan Kowalski
<r...@p...onet.pl>
news:bhqf4k$agn$1@srv.cyf-kr.edu.pl:

> Dobry przepis na przyrządzenie rydzów w zalewie octowej (tylko proszę nie
> ml. tylko np. ilość wody i octu np. w szklankach). Z gory dziekuję

No właśnie. Czy w ogóle istnieje?

Niedawno kupiłem w sklepie marynowane rydze. Spróbowałem i... nie pamiętam,
czy kiedykolwiek zetknąłem się z bardziej ohydnym smakiem. Zrobiło mi się
momentalnie niedobrze i musiałem wszystko wyrzucić.

Dodam, że nigdy wcześniej nie jadłem rydzów marynowanych, ani chyba w żadnej
innej formie. Dodam też, że generalnie mam bardzo niewiele silnych antypatii
kulinarnych, a inne grzyby (pieczarki, borowiki, podgrzybki, maślaki,
boczniaki, kurki, grzybki mun) bardzo lubię.

I teraz zastanawiam się - czy miałem pecha (ten konkretny słoiczek lub ten
konkretny producent byli trefni), czy też po zamarynowaniu są to grzyby
wyłącznie 'dla koneserów' (lub już przyzwyczajonych)??

P.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 13:00:28

Temat: Re: rydze
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Paweł Niezbecki wrote:

>
> I teraz zastanawiam się - czy miałem pecha (ten konkretny słoiczek lub ten
> konkretny producent byli trefni), czy też po zamarynowaniu są to grzyby
> wyłącznie 'dla koneserów' (lub już przyzwyczajonych)??

musiales po prostu zle trafic, rydze nie maja jakiegos radykalnie odmiennego
smaku, sa po prostu nieco lepsze (imho) od innych grzybow
btw. wciaz jeszcze pamietam jak 10 lat temu byl w borach tucholskich taki wysyp
rydzy, ze musielismy je kisisc we wiadrach bo nie bylo co z nimi robic :) ale
to juz chyba se ne vratim :(
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dodatki do obiadu
zasmażana kapusta
Deren ?
czyszczenie kuchenki gazowej
Poszukuję Minestrone

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »